Gezi’de, 17-25 Aralık darbe girişiminde, Kobani iç savaş denemesinde, 15 Temmuz işgal girişiminde Türkiye’yi teslim alamayan kirli şer odakları, Türkiye üzerinde hesabı olan şeytanı akıl bu seferde, sokakları birbirine katmak için Suriyeli muhacirler üzerinden kaos planına kalkıştı.

Eli kanlı katil Esed/Hamaney rejimi, Rusya, DAEŞ, PKK zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli muhacirlere karşı toplumu kin ve öfkeye sevk etmeye çalışan provokasyon Ankara’da tezgahlandı. Önceki gün sosyal medyada bir anda bir Suriyeli’nin Ankara’nın Yenimalle İlçesi’nde bulunan Demetevlerbölgesinde küçük bir kıza tecavüz ettiği, ardından bunu haber alan mahalle sakinleri ile muhacirler arasında kavga çıktığı hatta yüzlerce yaralının olduğu haberleri dolaşmaya başladı.

Bu yalan haberleri dolaştıranlar ise asrın en alçak terör örgütü FETÖ’nün teröristleriydi, sol medya ve diğer örgüt destekçisi yayın organları da yalan üzerine kurgulanan kaos planına yardımcı olmaya çalıştı.

TAHRİKLERE KAPILMAYIN

Çok geçmeden kirli provokasyon deşifre oldu.

Konuya ilişkin olarak açıklama yapan Ankara Valisi Ercan Topaca, sosyal medyadaki haberlerin yalan olduğunu, kimsenin kirli odaklar tarafından planlanmış tahriklere kapılmaması gerektiği uyarısında bulunarak, “Yenimahalle İlçemizde büyük olaylar olduğu konusunda asılsız haberler yayılmaktadır. Gençler arasında küçük bir tartışma yaşanmıştır.

Demetevler Parkında, gençler arasında çıkan tartışmada, Iraklı bir Türkmen hafif yaralanmış ve tedavisi yapılarak taburcu edilmiştir.

Sosyal medyada provakasyon amacıyla yayınlanan yalan haberlere itibar edilmemesini, Polisin uyarı ve ikazına uyulmasını istirham ederim” dedi.

Daha öncede yapmışlardı

Evlerinden, yurtlarından olan, bombalardan canını zor kurtaran, Türkiye’de hayata tutunmaya çalışan muhacirlere yönelik karalama kampanyası yeni değil. 15 Temmuz işgal girişimi ve 16 Nisan referandumu öncesinde CHP tarafından Suriyeliler hedef tahtasına konmuş, faşizm içeren yaklaşımlarda bulunulmuştu.

Editör: TE Bilisim