Soru çalarak devlet kurumlarına sızan ve görevini üyesi olduğu FETÖ lehine kullanan hainlere yönelik temizlik harekatı hızlandı.  Bu çerçevede Dışişleri Bakanlığı’nda kurulan araştırma komisyonun raporu dahilinde, FETÖ’cü olduğu tespit edilenlerin dün yenisi eklendi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, kurumdaki görevden almalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Emniyet ve istihbarat birimleri ile koordineli çalıştıklarını ve tasfiyelerin artacağını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

2 büyükelçi açığa alındı

“Biz her türlü adımı titizlikle atıyoruz. Bir komisyon oluşturduk. Bu çalışmaları sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde yine bakanlığımızda öyle görünüyor ki ilişiği kesilecek kişiler de var. 88 kişinin içinde bu 2 büyükelçi de var. Birkaç tane büyükelçiyle ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. İlaveten almamız gereken bilgiler var.”

Kaçmaya çalışıyorlar

Bakan Çavuşoğlu, kurumdaki bazı FETÖ’cülerin, yurt dışına kaçmaya çalıştıklarını aktararak, , FETÖ soruşturması nedeniyle Türkiye’nin Kazan Başkonsolosluğundaki bir görevlinin Japonya’ya kaçtığını ifade etti.

Sonuna kadar sürecek

Bakan Çavuşoğlu, devletin varlığını tehdit eden tek FETÖ’cü terörist kalmayıncaya kadar mücadelenin devam edeceğinin altını çizerek, “Şimdi hesap zamanı. İnşallah bunların da hukuk çerçevesinde hesabı sorulacaktır. Zaten tüm işlemler devam ediyor, bir taraftan yargı, bir taraftan kolluk kuvvetlerimiz gerekli çalışmaları yapıyor” ifadelerini kullandı.

Avrupa’nın yüzüne vuruyoruz

Bakan Çavuşoğlu ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ’ye tavır almak yerine, darbeci teröristlerin derdine düşün Avrupa’yı eleştirdi. 17-25 Aralık darbe girişiminden bu yana Türkiye’nin Avrupa’ya FETÖ’yü belgeleriyle anlattığını vurgulayan Çavuşoğlu, “Özellikle Avrupalı dostlarımız hiçbir zaman bu varlığı kabul etmek istemediler. Yani maalesef böyle bir tehditin varlığını kabullenemediler, kabullenmek istemediler, şimdi onların da yüzüne vuruyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim