15 Temmuz işgal girişiminin milletin şanlı direnişiyle püskürtülmesinin ardından, FETÖ’cü teröristlerin devletin tüm kademelerindeki inlerine girilmiş, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’larla 90 bini aşkın hain görevden atılmıştı. Bu noktada devreye giren CHP, KHK’larla FETÖ’cülerin değil, muhaliflerin tasfiye edildiğini gündeme taşıyarak, örgütü kurtarmanın derdine düşmüş, “Mağdurlar ordusu” iddiasıyla da mücadele sulandırmaya kalkışmıştı.

Kelimeleri bile aynı

CHP’nin başını çektiği, HDP’nin de destek verdiği “FETÖ’cüleri aklama” operasyonuna kamuoyundan büyük tepki yükselirken, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yürütülen kara propagandası cevap verdi. Bir televizyon programında konuşan Canikli, haksız yere görevden alındığını savunanların yazdıkları dilekçelerde, aynı kelimeleri kullandığını belirtirken, dilekçelerin aslında itiraf niteliği taşıdığına dikkat çekerek, “ Çoğunlukla örgütün talimatı çerçevesinde bu müracaatlar yapılıyor. Sadece sayıdan anlamıyoruz. Dilekçelere baktığımız zaman hepsi tek kalemden çıkmış gibi, şablon başvurular. Cümleler, kelimeler hemen hemen aynı” dedi ve şöyle devam etti:

İtiraf ediyorlar

“Bu, müracaatların çoğunda kişi ‘Ben FETÖ üyesi değilim’ demiyor. Diyor ki ‘Ben ByLock’u kullandım ama ByLock gizli, saklı değil. Böyle olsaydı yasaklanırdı” Genel müracaatların çok büyük bölümü bu şekilde. Aslında bu dilekçeler itiraf. ‘Biz mensubu değiliz’ demiyor. Sadece kendisine bir savunma mekanizması, bir kanal açmaya çalışıyorlar.”

Delili ortaya koyun

Canikli, FETÖ’nün AK Parti içerisine sızdırdığı kriptolarına ilişkin de konuştu. FETÖ’nün yapı olarak bütün birimlere nüfuz etme taktiğini yıllarca uyguladığını belirten Canikli, sadece AK Parti’de değil siyasi partilerin tamamında örgüt militanlarının buluna bileceğine dikkat çekerek, “Dolayısıyla, bu bütün siyasi partiler için de geçerli. Bu çerçevede, teorik olarak bu yapı her yerde… Oranı azdır, çoktur o ayrı konu. Bu, AK Parti için de geçerli. Zaten bugüne kadar hiç kimse biz de FETÖ mensubu yoktur demedi, deme imkanı da yok.Şu kadar bakan var, şu kadar milletvekili var. Bu iddialarda bulunanlar ellerindeki bilgi, belgeleri bizimle paylaşsınlar biz de gereğini yapalım. Yapmazsak o zaman konuşsunlar. Şu ana kadar isim zikretme, delil yok” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim