15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’cü cuntaya cephe alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  milli muhalif duruşunu sürdürmeye devam ediyor. Önceki gün Başkomutan Erdoğan’ın daveti üzerine Beştepe Külleyisi’ne giden CHP lideri, dün de FETÖ’cü teröristler tarafından bombalanan Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Dairesi Başkanlığına gerçekleştirdiği ziyarette birleştirici mesajlar verdi.

15 Temmuz’u ele aldık

Beştepe Külliyesi’ndeki görüşmeye ilişkin detayları paylaşan Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin detaylıca ele alındığını belirterek,  “Dolayısıyla darbeye karşı hepimizin ortak tavır takınması, özellikle halkın bu konuda bütün duyarlılığını sokaklara çıkarak göstermesi çok önemliydi. Yapılan görüşmede hem muhalefet partilerine bilgi verildi, aynı zamanda biz kendi düşüncelerimizi ifade ettik” diye konuştu.

Bir araya gelmeliyiz

Başbakan Yıldırım’ın yeni anayasaya yönelik açıklamalarına değinen Kılıçdaroğlu, partisinin sürece destek vereceğini kaydederek, “Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda Anayasada yapılacak bir değişikliğe katkı vereceğiz. Umarım önümüzdeki günlerde siyasi partiler bir araya gelirler ve bu sorunu hep birlikte çözmüş oluruz” ifadelerini kullandı.

Gelsin ve yargılansın

Kılıçdaroğlu’nun en çarpıcı açıklamaları ise 246 kişiyi şehit eden FETÖ’cü hainlerin elebaşı Fetullah Gülen’e yönelik oldu.  Türkiye’nin ABD’nin istediği dosyaları göndermesi ve bununla birlikte Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun yapacağı ziyareti olumlu bulduklarını belirten Kılıçdaroğlu,  “Fetullah Gülen’in kesinlikle Türkiye’ye iade edilmesi lazım. Bu kadar büyük olayların sorumlusu olarak görülüyorsa ve Fetullah Gülen, ‘Ben aklanmak istiyorum’ diyorsa, gelip Türkiye’de bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır. Bu konuda iade talebinde bulunulması, bakanların oraya gitmesi, bizim açımızdan son derece olumlu. Fetullah Gülen’in Türkiye’ye teslim edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim