Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Dursun Acar, Artvin’in Yusufeli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Acar’ın, Yusufeli Devlet Hastanesi morgundan alınan Türk bayrağına sarılı naaşı, Yusufeli Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla cenaze töreninin düzenleneceği ilçe meydanına getirildi.

Şehidin naaşı, ilçe girişindeki cadde başında vatandaşlar tarafından omuzlara alınıp bir süre taşındıktan sonra tören mangasına teslim edildi.

Acar’ın naaşı, tören mangasının omuzlarında tekbirler eşliğinde taşındı.

Şehidin babası, eşi ve kardeşlerinin güçlükle ayakta durduğu törende, annesi Fatma ile kızları Nisa ve Elif Naz, tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

Şehit Dursun Acar’ın özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Kemal Uçkun cenaze namazını kıldırdı.

Acar’ın cenazesi, ilçeye bağlı Küplüce köyündeki aile mezarlığına defnedildi.

Şehit polis memuru Doğanay toprağa verildi

Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen özel harekat polis memuru Kübra Doğanay’ın cenazesi (23), Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Doğanay için ilçe meydanındaki Cami Kebir camisinde tören düzenlendi.

İl Müftüsü Şahin Güven tarafından öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası şehidin naaşı ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Şehidin annesi Hikmet, kız kardeşleri Şerife ve Ayşe Nida ile üniversiteden okul arkadaşları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba Harun Doğanay ise yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildi.

Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen özel harekat polis memuru Kübra Doğanay’ın cenazesi toprağa verildi. Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, baba Harun Doğanay’ı teselli etti. AA/Musa ÖzyürekÖzel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen özel harekat polis memuru Kübra Doğanay’ın cenazesi toprağa verildi. Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, baba Harun Doğanay’ı teselli etti. AA/Musa Özyürek

On aylık şehit polis Güler toprağa verildi

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen Özel Harekat Komiser Yardımcısı Gülşah Güler’in (24) cenazesi Kırıkhan Devlet Hastanesi morgundan alınarak törenin düzenleneceği Ulu Cami’ye getirildi. Törene şehidin annesi Emine Güler sağlık görevlileri eşliğinde katılırken, babası Hüseyin ile kardeşleri de gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Güler’in Türk bayrağına sarılı ve üzerinde duvak bulunan tabutu, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşındı.

Şehidin omuzlarda taşınması sırasında vatandaşlar teröre lanet okudu ve sloganlar attı. Bu arada şehidin ağabeyi Reşit, gözyaşları içinde kardeşinin fotoğrafını taşıdı.

Güler’in naaşı daha sonra götürüldüğü Kırıkhan Şehitliği’nde toprağa verildi.

4 çocuklu ailenin ikinci çocuğu olan Güler’in on aylık polis olduğu öğrenildi.

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen özel harekat polisi Mustafa Aslan (47) cenazesi memleketi Yozgat’ta son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Burak yakınlarının kucağında babasının tabutunun başına getirildi. AA/Özcan GüneyGölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen özel harekat polisi Mustafa Aslan (47) cenazesi memleketi Yozgat’ta son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Burak yakınlarının kucağında babasının tabutunun başına getirildi. AA/Özcan Güney

Şehit komiser yardımcısı Seher Yaşar son yolculuğuna uğurlandı

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan komiser yardımcısı Seher Yaşar, Polatlı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Yaşar’ın Ankara Adli Tıp Kurumundan alınan Türk bayrağına sarılı tabutu, Kurtuluş Mahallesi’ndeki ailesinin evine getirilerek burada helallik alındı. Baba Veysel, anne Dilek ve kardeşi Ufuk Yaşar, Seher Yaşar’ın tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Daha sonra Merkez Çarşı Camisi’ne getirilen Yaşar’ın cenazesi, öğle namazını müteakip Polatlı Müftüsü Mehmet Muslu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Polatlı Asri Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Polis memuru Karacatilki Osmaniye’de toprağa verildi

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Karacatilki (32) memleketi Osmaniye’de son yolculuğuna uğurlandı.

İki çocuk babası Karacatilki’nin Isparta Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çalıştığı, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına geçici görevle gittiği ve 12 yıllık polis memuru olduğu öğrenildi.

Şehit polis memuru Ellik için memleketi Erzurum’da tören

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Murat Ellik için memleketi Erzurum’da tören düzenlendi.

Ankara’dan tarifeli uçakla Erzurum Havalimanına getirilen 25 yaşındaki şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, burada okunan duaların ardından cenaze nakil aracıyla, helallik alınmak üzere kent merkezinde bulunan Solakzade mahallesindeki babaevine getirildi.

Şehidin annesi Züleyha Ellik, “Oğluma söz verdim, Murat’ıma söz verdim ağlamayacağım. Benim bir oğlumda subay.” diyerek ağıt yaktı. Metanetini koruyan Erzurum Adliyesinde polis memuru olarak görev yapan baba Osman Ellik de yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durdu.

Baba ocağında helallik alınmasının ardından Ellik için Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törende Ellik’in naaşına sarılan yakınları, ağıt yakarak gözyaşı döktü.

Konuşmaların ardından şehidin naaşı, polis mangası ve özel harekat polislerinin omuzlarında tekbirlerle cenaze nakil aracına konuldu.

Öte yandan şehit Ellik’in sözlü olduğu, önümüzdeki günlerde nişanlanacağı öğrenildi.

Polis memuru Altay son yolculuğuna uğurlandı

Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen polis memuru Akif Altay (53) için Ulu Cami’de tören düzenlendi.

Şehidin cenazesi saygı duruşu, İstiklal Marşı ve öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından memleketi Çeltikçi ilçesinin Güvenli köyünde defnedildi.

Şehidin eşi Gülsüm Altay, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Vatan sağolsun. 25 senedir vatanımız için koştuk. Ateşten gömleği attık, cennetin gömleğini giydirdik. O da onun için koşuyordu. Hamdolsun Rabb’ime. En yüksek derecelere ulaştırdı.” dedi.

Şehit emniyet müdürü Öztürk Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Ankara’da Gölbaşı Özel Harekat Merkezine yapılan saldırıda şehit olan 51 yaşındaki 3. sınıf emniyet müdürü Fikret Metin Öztürk son yolculuğuna uğurlandı.

Öztürk’ün Ankara’dan getirilen cenazesi için, Bağcılar Osmangazi (Yeşil) Camisi’nde ikindi vaktinde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin cenaze namazını kıldıran İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, daha sonra dua etti.

Cenaze törenine Öztürk’ün ailesi ve yakınlarının yanı sıra polis, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öztürk ailesi, camide taziyeleri kabul etti.

Şehit polis memuru Ergüven Kahramanmaraş’ta son yolculuğuna uğurlandı

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Merkezine yapılan hava saldırısında şehit olan polis memuru Niyazi Ergüven (26), Kahramanmaraş’ta toprağa verildi.

Ankara’dan havayoluyla kente getirilen şehidin cenazesi, Necip Fazıl Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Buradan alınan şehit Ergüven’in Türk bayrağına sarılı tabutu helallik alınmak üzere Türkoğlu ilçesindeki Gaziler Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü.

Şehidin yakınları, cenazenin getirilişi sırasında gözyaşı döktü.

Türkoğlu Mezarlığı’nda İl Müftüsü Muhammed Gevher’in duasının ardından cenaze namazı kılındı.

Gevher, “Allah bizleri ağlatanı da ağlatsın” diye konuştu.

Törende, özel harekat şapkası giyen şehidin 4 kız kardeşinden biri, tabuta sarılıp “Kalk canım abim ne olursun” diyerek ağıt yaktı.

Şehit polis memuru Ellik toprağa verildi

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Murat Ellik, memleketi Erzurum’da toprağa verildi.

Kent merkezindeki Narmanlı Camisi’nde düzenlenen cenaze namazı öncesi İl Müftü Vekili Celal Büyük dua etti. Ellik’in naaşı, ikindi namazını takiben İl Müftü Vekili Büyük tarafından kılınan cenaze namazının ardından tekbirler eşliğinde Asri Merzarlığı’ndaki Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.

Cenaze namazına, Vali Seyfettin Azizoğlu, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, AK Parti Erzurum milletvekilleri, polis memurları, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit polis Çakır toprağa verildi

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminde Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda hayatını kaybeden Özel Hareket Polis Memuru Seyit Ahmet Çakır (26), memleketi Gaziantep’in Nizip ilçesinde toprağa verildi.

Çakır’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, polislerin omuzlarında Merkez Hatice Kübra Camisi’ne getirildi.

Törene katılan binlerce vatandaş, tören boyunca ellerindeki bayraklarla FETÖ’ye tepki gösteren sloganlar attılar.

Üniforma giyerek tabuta sarılan şehidin eşi Orkide Çakır, tabutun başında, “bak sen kızımızı göremedin ama onu kucaklayamadın ama ben sana onun şapkasını getirdim” diyerek gözyaşı döktü.

Ayakta durmakta zorlanan Çakır’ı yakınları teselli etmeye çalıştı.

Şehit annesi Asiye Çakır ise, oğlunun tabutunun başına geçerek önce resmini öptü, sonrada şehit oğluna “onurumsun sen benim ve memleketimin onurusun” dedi.

Geçen yıl 18 Temmuz’da eşi Orkide Çakır ile evlenerek dünya evine giren ve evliliğinin yıl dönümünde şehit olan Çakır’ın 15 gün önce bir kız çocuğu dünyaya geldiği, şehit Çakır’ın erken doğum nedeniyle Gaziantep’teki hastanede gözetim altında bulunan bebeğini bir kez dahi kucağına alamadığı öğrenildi.

Şehit polis memuru Erol İnce Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı tesislerine yapılan hava saldırısında şehit olan 9 ve 14 yaşlarında iki erkek çocuk babası Erol İnce (48) son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit İnce için Eyüp Sultan Camisi’nde tören düzenlendi.

İnce’nin Türk bayrağına sarılı naaşı omuzlar üzerinde ve tekbirler eşliğinde musalla taşına kondu.

Şehidin annesi Gülşen ve eşi Seher İnce’nin güçlükle ayakta durduğu görüldü.

Cenaze törenine katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve İstanbul Valisi Vasip Şahin, şehidin ailesine başsağlığı diledi.

Kocatepe’de 5’i polis 8 şehit için cenaze namazı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara’da şehit düşen 5’i polis 8 kişi, son yolculuklarına uğurlandı.

Özel Harekat Daire Başkanı 3. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Tecimen, Özel Harekat Başkomiseri Zeynep Sağır, polis memurları Hurşit Uzel, Feramil Ferhat Kaya, Faruk Demir, Genelkurmay Başkanlığı önünde açılan ateşte hayatını kaybeden siviller Mehmet Şengül ve Suat Aloğlu ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınında şehit olduğu öğrenilen Özgür Gençer için Kocatepe Camisi’nde tören düzenlendi.

Törene, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şehitlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kocatepe Camisi’ndeki törenin ardından şehitler, son yolculuğuna uğurlandı

Editör: TE Bilisim