Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunan mevkidaşı Nikos Kocias, yenilenen İzmir Başkonsolosluğu açılışında bir araya geldi.

Basın toplantısında ilk sözü alan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan ile ilişkilerde diyaloğu temel yapı taşı olarak gördüklerini belirterek, “İşbirliği ve diyaloğu çözüm olarak görüyoruz. Yunanistan’ı hedef alan darbecilerin ülkemizde barınmasına izin vermezdik” dedi.

İki ülke arasındaki bazı konuların çözüme kavuşamadığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Hatta bazen fırtınalı günler yaşıyoruz ya da durumlarla karşı karşıya kalıyoruz ama sonuçta sağduyunun hakim olmasının sebebi de iki tarafta da bu işbirliği ve diyaloğu temel taşı olarak görmek yatıyor.” ifadelerini kullandı.

“DARBEDE TÜRKİYE’NİN YANINDA YER ALDIK”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ise, 15 Temmuz hain işgal girişiminde Türkiye’nin yanında yer aldıklarını söyledi.

DARBECİ TERÖRİSTLERE İLTİCA HAKKI VERMİŞLERDİ

Yunanistan’da Danıştay, Çİpras hükümütenin kararını reddederek, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkeye kaçan FETÖ’cülere iltica hakkı tanıdı.

Yunanistan’ın bu skandal kararına Türkiye’nin tepkisi ise çok sert oldu. Kararı skandal olarak yorumlayan Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “Yunanistan Danıştayının bu kararı, Yunanistan’ın terörle mücadele konusundaki uluslararası yükümlülüklerine aykırıdır” denildi.

TÜRK DİPLOMATLARIN KATİLİNE 4. İZİN!

Öte yandan, Yunan yargısı, Yunanistan’da Türk diplomatları katleden terörist Kufodinas’ın hapishaneden 4. kez izinli olarak çıkmasına karar vermişti.

FETÖ’cülere kucak açan Yunanistan, darbede Türkiye’nin yanında yer almış!Dünya

Yunan katile dördüncü izin!Dünya

Editör: TE Bilisim