Memleketi Denizli’de STK temsilcileri ile bir araya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, toplantı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’da üst akıl tarafından Türkiye’yi işgal etmekle görevlendirilen Fetullahçı Terör Örgütü’nün, hain eylemiyle ilgili gerçek hedefini açıkladı.

2 devlet kurulacaktı

15 Temmuz’da emperyalistlerin yüz yıl önce çizdiği haritaların fiilen hayata geçirilmeye çalışıldığını aktaran Bakan Zeybekci, Türkiye topraklarının bölünerek 2 devlet daha oluşturulmak istendiğinin altını çizerek, “Bu işgal girişiminin sonunda hedeflenen şey Ermenistan ve Kürdistan’dı. Türkiye’nin bundan yüz yıl öncesinde çizilen o haritasındaki bu ihanet çetesi bu ruhunu ve vicdanını satmış olan hain ve onun kullandığı maşaların sebep olacağı sonuç Türkiye’nin bölünmesine kadar gidecek olan bir süreçti” dedi ve şöyle devam etti:

Hayallerini yıktık

“Şu anda Irak’ta ne oluyorsa, Suriye’de ne oldurulmaya çalışılıyorsa Türkiye’de aynı operasyona tabi edilecekti ve bunun için de hedeflenen buydu. O anlamda bu millet tarihi boyunca asla diz çökmedi ve bu millet bu hainlere de gereken cevabı verdi ve Türkiye ile ilgili bu hayaller tamamen ortadan kalkmıştır inşallah.”

15 Temmuz diğerlerinden farklı

14 yıl boyunca iktidar da olan AK Parti’yi yönelik harekete geçirilen darbe girişimleri ile 15 Temmuz’un farklılığına dikkat çeken Bakan Zeybekci, “15 Temmuz yıllardan beri kurulan, kurgulanan bir oyunun, senaryonun, son aşamasıydı, son sahnesiydi. Yıllardan beri hazırlanan o ihanet kurgusunun, zaman içindeki denemeleriyle, yani bu Gezi olaylarıyla, 17-25 Aralık’la veya ondan önceki E-Muhtırasıyla veya başka şekilde devrede olan bir oyundu. Birilerinin kurguladığı bir ihanet girişiminin Türkiye’yi bölme girişimiydi” değerlendirmesinde bulundu.

Anam bile olsa hesap verecek

241 kişinin katili FETÖ’nün Türkiye’de hesap vermeyen tek bir teröristinin bile kalmayacağının sözünü veren Bakanı Zeybekci, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Anam dahi olsa, babam dahi olsa, çocuğum dahi olsa, suçluysa bu millete hesabını verecek, cezasını çekecek. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bunun hesabı mutlaka ve mutlaka sorulacaktır. Yeri geldiği zaman gizliden destekleyenlere, kimsenin olmadığı yerde yüzlerine, çatır çatır söylüyoruz. Bunun söylenmesi gereken yerlerde bu milletin evlatları, gerekeni söylüyor”

Editör: TE Bilisim