Hasan Taşkın / Ankara

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti’nin içerisinde üst düzey FETÖ’cü hainlerin bulunduğu ve bu isimlere dokunulmadığı yönündeki iddialar, partideki kongre çalışmalar ve başkanlık sistemine ilişkin olarak Diriliş Postası’na çarpıcı açıklamalar yaptı.

Fitne çıkarmak istiyorlar

Ataş, 15 Temmuz’da AK Parti’yi deviremeyenlerin, parti “Kripto FETÖ’cü kaynıyor” şeklindeki ifadelerle, fitne çıkararak yeni bir oyunun peşine düştüğünün altını çizerek, “AK Parti Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu bir partidir. AK Parti kurulduğu günden bu güne ilkeleri ve kurullarıyla yürütüldü ve yönetildi. Genel başkanlar, yönetimler değişse de kuralları ve ilkeleri değişmez. 15 Temmuz darbe girişimden sonra bu girişimden sonuç alamayan bir takım çevreler, en son çare AK Parti’yi kendi içerisinde bir fitne meydana getirmek suretiyle bir zafiyet meydana getirebilir miyiz planları yapıldı” diye konuştu.

Amaçları algı operasyonu

Ataş, AK Parti’nin parti bünyesindeki FETÖ’cüleri koruduğu yönünde iddialar ortaya atan CHP’ye de sert çıkıştı. Ataş, partisinin 17-25 Aralık FETÖ darbe girişimi ile virüslerini temizlemeye başladığını dile getirerek, şunları söyledi: “AK Parti’de FETÖ’cüler temizlenmedi algısı oluşturulmaya çalışılıyor. FETÖ’nün kamuoyu nezdinde en belirgin terör örgütü olma belirtileri ne zaman ortaya çıktı? 17-25 Aralık operasyonlarıyla, hükümete karşı bir operasyon yapılmaya çalışıldı. Peki biz ilçe ve il kongrelerimizi ne zaman yaptık? O tarihten 1 yıl sonra. Dolayısıyla ekim ve kasım aylarında 2014 yılında yapılan kongrelerde zaten bu hassasiyet göz önünde bulundurularak kongreler yapılmıştı. İşte asıl ayıklamalar ta o zamanlarda yapıldı. Bu süreci yaşayan AK Parti içerisinde FETÖ’cüler var diye bir algı oluşturulmaya çalışılması kasıttan başka bir şey değildir. ”

İsmimiz gibi AK’ız

Ataş, sosyal medya ve bir kısım gazetelerde FETÖ’nün haberleşme aracı olarak kullandığı ByLock programını kullanan vekil ve bakanların bulunduğu yönündeki haberlere de değindi. Ataş, delili olmayan iddialar için işlem yapılamayacağını, hainliğin tespiti halinde ise kimseye acınmayacağını söyleyerek, “Bunların hepsi doğru olmayan ifadelerdir. Birilerinin ortaya atmış olduğu iddialardan ibarettir. Bu iddiaları ortaya atanların belgelerini de ortaya koymaları gerekmektedir. Biz ismimiz gibi AK bir partiyiz. AK Parti bünyesi içerisinde her hangi bir şaibeye bulaşmış, hainlik yapmış kişilerin asla partimizde barınmaması için her türlü çalışmayı yaparız. Sayın Cumhurbaşkanımızın taşıdığı hassasiyet ne ise, AK Parti yönetim kadrosunun taşıdığı hassasiyet de bu yöndedir” ifadelerini kullandı.

Ataş, ayrıca İl ve ilçe teşkilatları, bununla birlikte yerel yönetimlerde bulunan FETÖ’cülere yönelik yürütülen soruşturmalardaki kriterleri de aktardı. Ataş, görevlendirilen birimlerden şüpheli kişiler hakkında rapor istediklerini ve bu raporlarda, güçlü kanıt, kanıt ve zayıf kanıt bölümleri olduğunun bilgisini paylaştı.

520 FETÖ’cü var

Kendilerine ulaşan raporlar çerçevesinde 520 FETÖ’cünün tespit edildiğini belirten Ataş, çalışmaların aralıksız sürdüğünü sözlerine ekleyerek, “Biz bu bilgiler çerçevesinde değerlendirmeleri yeniden tasnif etmeye çalıştık. Güçlü kanıt diye tabir ettiğimiz kişilerin istifalarını istedik. 14 Meclis üyesinin istifası alındı. Bir tane belediye başkanımız istifa etti. Bu çalışmalarımız hala devam ediyor. Bu kanıtlar çerçevesinde ortaya çıkan kişi 520 civarında. İstifasını aldığımız kişi sayısı da 100 kadar” dedi.

Erken seçim gündemde değil

Ataş, ayrıca Anayasa referandumu ve erken seçime de değindi. Yetkinin Meclis’te olduğunun altını çizen Ataş, erken seçimin gündemde olmadığın söyleyerek, “Anayasa değişikliği ile ilgili referanduma gitme meselesi de, erken seçim meselesi de meclisin alacağı bir karardır. Referanduma gitme gerekçeleri oluşur, bu kamuoyuyla paylaşılır, meclise getirilir ve meclis bunu kabul ederse referanduma gidilir. Kabul etmezse gidilmez. Erken seçim meselesi de aynı şekilde. Şu anda AK Parti’nin gündeminde erken seçim diye bir şey yok” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim