İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü işgal teşebbüsüyle Esenler Birlik Köprüsü’ndeki olaylarda 5 kişinin şehit edilmesine ilişkin 67 sanık hakkında açılan ve karara bağlanan davada yargılanan Aynacı da FETÖ’nün ‘ne olursa olsun, inkar et’ stratejisini izledi. FETÖ’nün kumpası olduğu anlaşılan 17/25 Aralık öncesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü olan, 15 Temmuz’da 4. sınıf emniyet müdürü olarak aktif bir görevde bulunmayan ve tankın içinden çıkan Aynacı, gözaltına alındıktan sonra el konulan telefonunun şifresi sorulunca, hatırlamadığını öne sürdü. Gülünç ifadesiyle ‘kuş beyinli’ tavrı takınan Aynacı hakkındaki iddianamede, darbeci firari eski Tuğ general Mehmet Nail Yiğit tarafından telefonla aranan darbeci Osman Akkaya’ya, Aynacı’nın İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ele geçirilmesinde yardımcı olacağı belirtilmişti.

HABERİ YOKMUŞ!

Bu tespiti de inkar eden Aynacı, savunmasında “Osman Akkaya’yı daha önce tanımıyordum, kendisine telefonumu kim verdi bilmiyorum. Osman Akkaya beni aradı. Bir süre müzakere ettik. Osman Akkaya, bana askerin ayrılacağını söyledi. Herhangi bir darbe toplantısına katılmadım. Darbeyi içine girdiğim ZPT’de öğrendim. Darbe yapılacağından haberim yoktu” iddiasında bulundu. Davanın sanıklarından eski öğrenci Selim Ses savunmasında, ‘Üzerinde üniforma vardı. Elindeki telefonla sürekli mesajlaşıyordu.

Mithat Aynacı, Osman Akkaya’ya, “Ön tarafa tanklar gelecekti, neden zırhlı araçlar geldi?” dedi. Bunun üzerine Osman Akkaya, yukarı çıktı ve ateş etti. Daha sonra Mithat Aynacı, Osman Akkaya’ya, “Hava desteğine, helikoptere ihtiyaç var.’ Mithat Aynacı bir de ‘Ankara’yı, İzmir’i aldık, bir tek İstanbul kaldı’ dedi” ifadelerini kullandı. Sanık eski Uzman Çavuş Özgür Akkaya, “Ben vatandaşlara darbe amacıyla buraya gelmediğimizi ve teslim olacağımızı söyledim. Mithat Aynacı, ‘Teslim olmayın, ateş edin, bizi linç edecekler, kimseye güvenmeyin’ diyordu” şeklinde ifade verdi.

Editör: TE Bilisim