İçişleri Bakanı Soylu, ‘cumartesi anneleri’ üzerinden mağduriyet çıkarılmasına tepki gösterdi. Soylu, ‘Cumartesi Anneleri’ meselesinin “bir istismar ve kandırmaca” olduğunu söyledi. Bakan Soylu, “Anneliğin terör örgütünce istismar edilmesine, teröre kılıf edilmesine göz mü yumsaydık?” dedi. Ankara’daki bir programda konuşan Süleyman Soylu, küresel terör örgütleriyle ‘eşzamanlı’ olarak mücadele edildiğini hatırlatarak, DHKP-C’sinden, PKK’sına FETÖ’den DEAŞ’ına kadar Türkiye’yi tehdit eden terör örgütleriyle baş ettiklerini anlattı. Soylu, terör örgütlerinin Avrupa Birliği üye ülkelerinden açık veya örtülü destek gördüğünü, buna rağmen Türkiye’nin de ‘Batı’nın müttefiki’ olarak tarif edildiğini kaydetti. Soylu, Türkiye’de terör örgütlerinin ele geçirdiği, etkilediği siyasi yapılar olduğunu aktardı.

“ANNELİK İSTİSMAR EDİLİYOR”

Süleyman Soylu isim vermeden HDP ve CHP’yi hedef gösterirken, “Doğrudan doğruya terör örgütünün sözcülüğünü yapıyorlar, savunuyorlar, hiçbir şey yapamıyorsa eylemlerine sessiz ve tepkisiz kalıyorlar. Örgütlere bir ‘poker yüzü’ temin etmeye ve aslında bir meşruiyet alanı açmaya çalışıyorlar. Terör örgütleri Türkiye’de her zaman bir istismar içinde olmuştur. Kadın istismarı yaptılar, çocuk istismarı yaptılar, etkin köken istismarı yaptılar, mezhep istismarı yaptılar. Bugün terör örgütleri, bu odaklar eliyle bir başka istismar alanı peşinde koşuyorlar, anne istismarı” değerlendirmesinde bulundu. Soylu, birilerinin toplumu kamplaştırmaya çalıştığını anlatarak, “Yıllardır annelik üzerinden bir istismar ortaya konuluyor” diyerek 1995’den beri süregelen ‘cumartesi anneleri’ eylemin tarif etti.

“GEZERKEN Mİ KAYBOLDULAR?”

‘Aşırı sol TKP/ML Örgütü tarafından gerçekleştirilmiş örgüt içi infazın suçunu devlete yıkmaya çalışan bir eylem’ olarak cumartesi anneleri protestosunu tanımlayan Soylu, “Kayıp falan değil, gözaltına alınmış değil, örgüt infaz etmiş, bir kenara bırakmış. Bu olay üzerinden bir mağduriyet hikayesi üretildi ve yıllardır annelik üzerinden bir istismar ortaya konuluyor. Çok affedersiniz; bu kişiler, Eminönü Meydanı’nda gezerken mi kayboldu? Dikkat edin, son günlerde renkli listelerdeki, aradığımız teröristleri, bölge sorumlularını etkisizleştirdikçe bu tepkiyle karşılaşıyoruz. Bu bir tesadüf değildir” dedi. Süleyman Soylu, Galatasaray Meydanı’nın, terör örgütlerinin sözde ortak meşruiyet alanı haline getirilmesine müsaade etmeyeceklerini vurgulayarak, “Ağababalarına bu ülkeyi teslim etmedik, onların paçozlarına da teslim etmeyiz, bunu herkes böyle bilsin” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim