Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde çarpıcı mesajlar verdi. Erdoğan, FETÖ’cü hainleri “İnsan hakları” kamuflesiyle korumaya çalışan, birde üstüne pasaport veren terör destekçisi Almanya’yı yerden yere vurdu. Almanya’nın PKK ve DHKP/C terör örgütünün en azılı destekçisi olduğunu, şimdi ise FETÖ’yü korumanın derdine düştüğünü belirten Erdoğan şunları söyledi:

Almanya’dan endişeliyiz

“Almanya’nın şimdi de ısrarla FETÖ’nün arka bahçesi haline dönüşmesinden dolayısıyla biz de endişe ediyoruz. Her zaman söylediğim gibi terör örgütleri akrep gibidir, eninde sonunda döner kendini sırtında taşıyanı da ısırır. Şimdi kalkmışlar bize akıl veriyorlar: ‘Endişeleniyoruz’. Almanya, biz sizin bu duruşunuzdan endişeleniyoruz. Siz şu anda teröre çanak tutuyorsunuz. Bu terör belası, bumerang gibi gelip sizi de vuracaktır.”

Terör barınağına dönüştü

Almanya’nın dünyanın en önemli sorunu olan terörle mücadele yerine, teröristlerin sığınma noktası haline geldiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin bütün engellere rağmen doğru bildiğini uymayı sürdüreceğinin altını çizerek, “PKK’yla, FETÖ’yle, DAEŞ’le, ırkçı örgütlerle mücadele etmek yerine, başka ülkelerin milli güvenlik hassasiyetlerini hiçe sayarak teröristlere kucak açan Almanya’nın akıbetini hiç de hayırlı görmüyorum. Şu anda teröristlerin barındığı önemli ülkelerden birisi haline gelmiştir Almanya. Bu kadar açık konuşuyorum. Öyle kalkıp da esip gürlemek, kusura bakmayın, onları bu ülke yutmuyor, yutmuyoruz ve yutmayacağız. Gereği neyse onu yapacağız” dedi.

Ezan düşmanları

Erdoğan, 15 Temmuz işgal girişiminin püskürtülmesinde önemli rol oynayan selaları okuyan imamlara saldıran, din düşmanı, darbe destekçisi alçaklara da tepki göstererek, “Selalardan, ezan seslerinden rahatsız olanlar olmuştur, geçmişte de bunlardan rahatsız olanlar vardı. Onların uzantıları hala var, yarın da olacak onu bilesiniz ama bütün mesele biz yolumuzda daim olalım ve kula kul olmayalım. Sadece Allah’a kul olalım” ifadelerini kullandı.

Adam gibi öleceğiz

Erdoğan, Türk milletinin devletini korumak için canını ortaya koyduğunu ve üst aklın taşeronlarıyla Türkiye’ye diz çöktürme döneminin kapandığını söyleyerek, “Artık kimsenin Türkiye’yi terör örgütleriyle, bölünme, parçalanma paranoyalarıyla oyalama imkanı kalmamıştır. Çünkü biz 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin mahiyeti ortaya çıktığında milletimizle birlikte şu kararı verdik; yaşayacaksak adam gibi yaşayacağız, öleceksek de adam gibi öleceğiz” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Türkiye’nin önündeki tehlikelerin bertaraf edilmesi için şer odaklarının yapılandığı ve yuvalandığı inlerine operasyon düzenlendiği ve bu temizliğin devam edeceğini aktararak, şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka bizim devletimiz yok. Bu devletimiz için de her şeyi vereceğiz ve şunu bileceğiz, bu duruş artık tehditleri kendi sınırlarımız içinde değil, doğrudan kaynaklarında karşılayıp bertaraf etme iradesini içeriyor. Onun için Suriye’deyiz, onun için Irak’tayız. Oraya yerleşmek için değil, oralardan gelen tehditleri yerinde durdurmak için.”

FETÖ’nün bahçesi Almanya

Erdoğan, en vurgulayıcı mesajları ise FETÖ’nün askeriyeye ve hükümete en büyük kumpaslarını kuran Zekeriya Öz ile Celal Kara’yı saklayan ve iade etmeyeceğini beyan eden, alçak örgütü temize çıkarmaya çalışan Almanya üzerine oldu. Cumhurbaşkanı, Almanya’nın terör barınağına dönüştüğünü ve bu alçak tavrın kendilerini endişelendirdiğini kaydetti. Katillere destek verenlerin elbet besledikleri yılandan kendilerinin de zarar göreceğini vurgulayan Erdoğan, Almanya’nın terör yardakçılığını tarih sayfalarının yazacağını dile getirerek, “PKK, DHKP-C gibi terör örgütlerinin mensuplarına yıllardır kol kanat geren Almanya’nın şimdi de ısrarla FETO’nun arka bahçesi haline dönüşmesinden dolayısıyla biz de endişe ediyoruz” dedi ve sözlerini şöyle sonlandırdı:

Tarih sizi yazacak

“Her zaman söylediğim gibi terör örgütleri akrep gibidir, eninde sonunda döner, kendini sırtında taşıyanı da ısırır. Şimdi kalkmışlar bize akıl veriyorlar; ‘endişeleniyoruz’. Almanya, biz sizin bu duruşunuzdan endişeleniyoruz. Siz şu anda teröre çanak tutuyorsunuz. Bu terör belası, bumerang gibi gelip sizi de vuracaktır. Türkiye olarak bizim sizden bir beklentimiz yok ama siz, teröre yataklık yapmaktan tarih boyunca anılacaksınız.”

Bahçeli ile kritik zirve

Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye’deki ödül töreninin ardından MHP lideri Devlet Bahçeli’yi kabul etti.  İki liderin basına kapalı şekilde gerçekleştirdiği görüşme 1 saat sürdü.  Erdoğan ve Bahçeli’nin, Türkiye’nin milli güvenliğini sağlaması mezhep savaşı projesini çökertmesi, bununla birlikte terör yapılarını temizlemesi için gündemde olan Musul operasyonunu değerlendirdiği öğrenildi. Beştepe’deki diğer gündem maddeleri ise  Türkiye’yi sürekli istikrara taşıyıp, hedeflerine koşturacak başkanlık sistemi ve 15 Temmuz’da vatanı kurtaran milletin hainleri ile tecavüzcüler için isteği idam cezası oldu.

Editör: TE Bilisim