AK Parti’nin kuruluş yıl dönümü olan 14 Ağustos’ta CHP’lilere izin veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, hızlı bir dönüş yaptı. Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çeşitli konularda gündemi sarsacak sorular yöneltti. CHP ile FETÖ’nün MİT TIR’ları ihaneti konusunda ağız birliği yaptığını ve Berberoğlu’nun kuryelik görevini üstlendiğini hatırlatan Ünal, Kılıçdaroğlu’ndan şu sorular için cevap istedi:

Asıl kurye siz misiniz?

“Sayın Kılıçdaroğlu; MİT TIR’ları ihanet suçunda FETÖ’nün yargı, emniyet, asker ve medya içindeki unsurlarıyla aynı argümanları ve söylemi hâlâ neden kullanmaktadır? Sayın Kılıçdaroğlu ‘Bu görüntüleri ben de seyrettim’ diyor. Görüntüleri size kim getirdi? Görüntüleri nerede, ne zaman, kimlerle izlediniz? Görüntüleri yalnız mı yoksa başkalarıyla mı izlediniz? İzlerken yanınızda kimler vardı? Bu görüntüleri Can Dündar’a Enis Berberoğlu’nun verdiği mahkeme kararlarında var. Peki Berberoğlu bu görüntüleri nereden, ne zaman, nasıl temin etti? Sayın Kılıçdaroğlu’nun 17 Mayıs 2015’te Zaman Gazetesi’ne yaptığı ziyaretle bu görüntüler arasında ilişki var mıdır?”

Ünal’ın soruları bununla sınırlı kalmadı. Hakkında FETÖ soruşturması açılan Akaydın, Kılıçdaroğlu ve FETO’nun söylem birliğine dikkat çeken Ünal, “Mustafa Akaydın’ın 15 temmuz işgal girişimine “evcilik, tiyatro” demesi ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun kontrollü darbe demesi FETÖ ile aynı söylemi kullanmak anlamına gelmiyor mu?” sorusunu CHP liderine yöneltti. Ünal son olarak CHP liderinden şu sorunun cevabını istedi: “Sayın Kılıçdaroğlu neden ısrarla ülkemizi uluslararası basın aracılığı ile güvenlik açısından riskli ülke olarak göstermeye hâlâ devam ediyor? Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’si siyasetin gereği olarak sandığı, seçimleri ve demokrasiyi adres göstermek yerine, neden ısrarla sokağı adres göstermektedir?”

Editör: TE Bilisim