Yunanistan’da 17 Kasım terör örgütünün mensubu hükümlü Dimitris Kufodinas geçen ay yüksek güvenlikli Koridallos Cezaevi’nden alınarak, Volos’taki açık bir cezaevine nakledilmişti. Kufodinas, Atina Büyükelçiliğimiz Basın Ataşesi Çetin Görgü cinayetinin (1991) ve Atina Büyükelçiliğimiz Müsteşarı Deniz Bölükbaşı’na yönelik suikast girişiminin (1991) faili olan, ayrıca, Atina Büyükelçiliğimiz Müsteşarı Haluk Sipahioğlu cinayetinin (1994) failleri arasında yer aldığı için 11 kez müebbet hapis ve buna ek olarak 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

48 SAAT İZİNLİ!

Yunan yargısının açık cezaevi kararına Dışişleri Bakanlığı’nın tepkisi çok sert olmuştu.

Ancak yeni gelişme, ortalığı daha çok karıştıracak gibi görünüyor. Zira Kufodinas, 48 saatliğine izinle serbest bırakıldı! Koridallos Cezaevi’nde daha önce 3 kez bu izni alan zanlı, toplamda 4’üncü defa bu imkândan yararlanıyor.

“11 MÜEBBET” VURGUSU

Komşu’nun ünlü haber sitelerinden Nooz’un editörü Lukas Velidakis, bu skandal kararı gazetemize yorumladı.

Dimitris Kufodinas’ın tam 11 defa müebbet hapis cezasına çarptırıldığının altını çizen Velidakis, “Şaka gibi bir karar ama hiç de şaka değil. İnsan öldürmeyi bırakın, karıncayı bile incitmem ama bu katil şahıs benden daha fazla izin alabiliyor! İnanması güç bir karar” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bu tür kararların Yunan yargısının saygınlığı ve itibarına büyük zarar verdiğini vurguladı. Yunan yargısı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçan 8 Fetö teröristini iade etmeyip, iltica hakkı verme işlemini de başlattığı için Ankara’nın büyük tepkisiyle karşılaşıyor.

Editör: TE Bilisim