14 yıllık istikrar döneminde iki kıtayı deniz altından birleştiren Marmaray, dünyanın en büyük köprüsü Yavuz Sultan Selim, Yüksek Hızlı Trenler, milli savunma üretimleri ve diğer yatırımları ile gelişmekte olan ülkeler için rol model haline gelen Türkiye, tarihi bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi açılış ve denetim yapmak üzere gittiği Kayseri’de yeni mega projenin detaylarını paylaştı. Eroğlu, Kayseri Valiliği’nin önünde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Güneydoğu Anadolu Pojesi (GAP) gibi, Orta Anadolu Bölgesi’ne de bir proje yapılması yönünde talimat verdiğini açıkladı.

3 bini aşkın yeni tesis

Hayata geçirilmesi planlanan projenin toplam 35 milyar lirayı bulacağını açıklayan Bakan Eroğlu, bölge ve halkının zenginleşeceğini, aynı zamanda Orta Anadolu’nun bir cazibe merkezine dönüşeceğini ifade ederek, “Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Orta Anadolu’da bir proje hazırlayın’ dedi. Biliyorsunuz Güneydoğu Anadolu’da GAP projesi var. Orta Anadolu’da da 35 milyarlık 3 bin 306 tesisi tamamlayacağız” dedi ve şöyle devam etti:

Bölge uçuşa geçecek

“Kayseri’ye ne yapacağız? Orta Anadolu GAP ile ilgili Kayseri’ye yapılacak çalışmaları belirtecek olursam, 2019 yılı sonuna kadar 6 baraj ve gölet, 14 sulama tesisi yapacağız. 11 adet otomatik meteorolojik gözlem istasyonu kuruyoruz. Sulamada biz 2016, 2017, 2018 ve 2019 yılının sonuna kadar Kayseri’de sulama yılı ilan edeceğiz ve 1 milyon 2 bin 870 dekar alanı sulamaya açıyoruz. Peki bunun Kayseri’ye ne faydası olacak? Bu proje tamamlandığı zaman yıllık 443 milyon 937 bin 366 lira Kayseri çiftçisinin cebine ilave zirai gelir gelecek.”

Diğer yandan Bakan Eroğlu ve Çevre ve Şahircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Valilik bahçesine, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar ve gaziler anısına birer fidan diktiler. Fidanların üzerindeki plakalarda, “15 Temmuz 2016 tarihinde iradeyi hiçe sayıp ülkemizi işfale kalkan FETÖ mensubu teröristlere karşı göğsünü siper ederek cesurca davranan demokrasi şehit ve gazilerimiz anısına Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu tarafından dikilmiştir” yazısı yer aldı.

Editör: TE Bilisim