İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) “kaos eylem planı”na yönelik hazırladığı iddianamede şoke edici bilgilere yer verildi. Bir numaralı şüpheli olarak FETÖ/PDY ve Hrant Dink cinayeti davaları kapsamında tutuklu bulunan eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer’in yer aldığı iddianamede DHKP/C ile FETÖ/PDY kuruluşları, yapıları ve faaliyetlerinin özetlenirken, bu iki terör örgütü arasındaki ilişkiye vurgu yapıldı.

Cumhurbaşkanı’nın konutunun krokisi verildi

İddianamede FETÖ/PDY’nin amacına ulaşmak için PKK ve DHKP/C gibi terör örgütleri ile iş birliğinden çekinmediği belirtildi. Şüphelilerden Ali İhsan Kaya, Mehmet Yılmaz, Halil Karakuzulu, Serdar Bayraktutan ve Ali Fuat Yılmazer’in, o dönem 60. Hükümet Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Üsküdar Emniyet Mahallesi’nde bulunan evinin içi ve çevresinde bulunan güvenlik görevlilerinin yerlerinin elle çizilen krokisinin bulunduğu flaş belleği DHKP-C içerisinde yardımcı istihbarat elemanları aracılığıyla örgüte ulaştırılmasını sağlayan kişilerden oldukları belirtildi.

Dink cinayetini faydalı gördüler

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi ve öncesindeki eylemleri, yöntemleri ile Hrant Dink cinayetindeki davaya da konu olmuş rolünün anlatıldığı iddianamede, Dink cinayeti davası sanıklarından dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı (İDB) C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in, 2006 yılında C-5 isimli gizli bir birim kurdğu belirtildi. Bu birimde FETÖ’nün başlatılması planlanan Ergenekon soruşturmalarının hazırlığının yapıldığı ve büronun varlığının sonradan ortaya çıkarıldığı bilgisi verildi.

Dink cinayeti davası sanıkları Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ve Coşkun Çakar’ın örgütün amacını gerçekleştirmek için Hrant Dink cinayetini araç suç niteliğinde işledikleri ve Dink’in öldürüleceğini, Dink’i öldürecek tetikçinin de Ogün Samast olduğunu bilmelerine rağmen bu cinayetin işlenmesini bekledikleri belirtildi. Örgütün emniyet yapılanmasına ortam sağlamak için cinayete engel olmadıkları ve bu suikasti Ergenekon, Balyoz gibi operasyonlarının hazırlıklarını oluşturmak için faydalı gördükleri ifade edildi.

Editör: TE Bilisim