Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Balıkesir’de, terör saldırıları protesto edildi.

Bursa’nın İznik ilçesinde Milli İrade Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, önce Atatürk büstünün bulunduğu alana kadar yürüdü. Burada yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türk bayrakları ve terörü lanetleyen dövizler taşıyan grup, sloganlar atarak İznik Şehitliği’ne kadar yürüdü.

Kayseri’deki terör saldırısında şehit olan İznikli Piyade Çavuş Fehmi Barçın için gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar ardından tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim okuyup, dua etti.

Eskişehir

Eskişehir’de, ANDA Kardeşe Vefa Derneği öncülüğünde terör saldırılarında şehit olanlar için Reşadiye Camisi’nde cenaze namazı kılındı.

Daha sonra terörü lanetleyen sloganlar atan kalabalık adına konuşan Ahmet Ulupınar, 30 yıldır devam eden terörün ülkeye ektiği onca acıya rağmen din, dil ayrımı gözetmeden kardeşçe yaşamayı doğru bulan Türk milletinin sınırlarının zorlandığını söyledi.

Dostun düşmandan ayrılması gerektiğini ifade eden Ulupınar, şunları aktardı:

“Düze çıkma hayalini AB, ABD, Rusya, İran, İsrail başkentlerinde değil, Türk’ün ve İslam’ın beldelerinde aramak gerekiyor. Her şehidi kendi evladıyla bir tutan milletimizin kaderi kaderimiz, geleceği geleceğimiz, derdi derdimizdir. Bu toprakları bize mezar eylemek isteyen yedi düvelin unuttuğu bir husus var. Bizler ölüme düğüne koşar gibi gideriz. Dost düşman bilsin ki mazlumun son sığınağı olan bu limandan ayrılmayacağız. Asla mülteci olmayacağız, öleceğiz fakat bedenimiz bu topraklarda kalacak. Cesetlerimizi çiğnersiniz ama bu toprakları çiğneyemezsiniz.”

Ulupınar, Irak, Suriye ve Türkmendağı’nı gördüklerini anlatarak, “Biz 15 Temmuz’da Ankara’yı da gördük. Devletin, devletsizliğin ne demek olduğunu biliyoruz. Dostu da, düşmanı da biliyoruz. O kara günler gelmeden neler yapmamız gerektiğini de biliyoruz. Tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Necip Türk milletinin başı sağ olsun.” yorumunu yaptı.

Konuşmanın ardından Hasan Yamakoğlu adlı kişi Komando Marşı okudu.

Kütahya

Kütahya’da, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde Karagöz Camisi’nde kılınan gıyabi cenaze namazında saf tutuldu.

Duanın ardından, AGD Şube Başkanı Erol Taşkın, yapılan saldırılardan dolayı bir taraftan büyük üzüntü yaşadıklarını, diğer yandan ise düşmanın ne kadar ahlaksız ve hain olduğunu gördüklerini söyledi.

Terör saldırılarında şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Taşkın, şöyle konuştu:

“Terör saldırılarının asıl hedefinin siyasetin ve toplumun yönlendirilmesi olduğunun farkındayız. Ülkemiz ve insanımız korku ve panik havasıyla, kin ve nefretle, acı ve gözyaşıyla nereye sürüklenmek isteniyorsa bize düşen bunu görebilmektir. Böylelikle aklıselim ile hareket ederek istenilen gidişatın tam karşısında durabilmeliyiz. Bu saldırıların gayesi ülkemizde ırkçılık ve mezhepçiliği körüklemekse, biz birbirimizi daha çok seveceğiz. Küresel düşmana fırsat vermeyeceğiz. Bu saldırılarla Türkiye İslam ülkeleri ile savaşa sokulmak isteniyorsa, biz daha çok barış ve kardeşlik diyeceğiz.”

Ertuğrul Gazi Kültür Dernekleri Federasyonu öncülüğünde Ulu Cami Meydanı’nda bir araya gelen üniversite öğrencileri ve vatandaşlar ise Türk bayraklarıyla “Vatan sana canım feda”, “Hepimiz polisiz, hepimiz askeriz”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ve “Polise ve askere uzanan eller kırılsın” sloganlarıyla Zafer Meydanı’na yürüdü.

Kentpark Meydanı’nda toplanan sanayi esnafı ve nakliyeciler de kamyonlarına Türk bayrağı asarak konvoy oluşturdu. Korna çalarak terörü protesto eden vatandaşlar araçlarıyla Zafer Meydanı’na kadar geldi.

Balıkesir

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde ise miting düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ve yüzlerce kişinin katıldığı mitingde, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Kur’an tilavetinin ardından şehitler gıyabi cenaze namazı kılındı.

Konuşmaların ardından, “Türk milletinin yüce vicdanı” başlıklı, “Ey zalimler, ey terör örgütleri, onların işbirlikçileri ve destekçileri, Allah’ın hükümleri ve Türk milletinin yüce vicdanınca idamınıza karar verilmiştir.” ifadelerinin yer aldığı bir metin okundu.

Üzerinde PKK, Beşşar Esed, DEAŞ, FETÖ ve tüm terörizme idam verilmesini isteyen sloganların yazılı olduğu bir manken temsili sehpada asıldı.

Editör: TE Bilisim