İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Bayrampaşa’da düzenlenen Özel Güvenlik Görevlileri Eğitim Programı’na katıldı.

Terör örgütü PYD/PKK’nın İdlib’deki Atme Muhacir Kampı’na yönelik saldırısı üzerinden ABD’yi sert bir dille eleştiren Bakan Soylu, “Hani birileri PYD’nin terör örgütü olduğuna ikna olmamış ya, elinde istihbarat yokmuş ya, hani birileri 5 bin tır silahı DEAŞ’la savaşmak için vermiş de Türkiye’nin endişe etmesine gerek yokmuş ya, hani birileri güya sivil kayıplar konusunda endişeliymiş de Türkiye’ye itidal çağrısında bulunuyormuş ya… Kafalarında hangi soru varsa cevabı işte dünkü Atme saldırısında mevcuttur. Hiç kimse bu meseleyi ‘İnsanlığın geldiği nokta’ veya ‘Efendim Orta Doğu politikalarındaki yanlış adımlar’ gibi beylik ve kokuşmuş ifadelerle sulandırmaya çalışmasın. Kimin ne olduğu, ne yaptığı gayet açıktır ve nettir. Silahı veren bellidir, silahı kullanan bellidir, silahın kime doğrultulduğu da bellidir. PYD teröristtir, PKK ile aynıdır. Amerika’nın terör örgütlerine silah temin ediyor.” diye konuştu.

“2017’de 299 şirket denetlendi”

Bakan Soylu, özel güvenlik personelinin, çok hassas bi̇r noktada, poli̇s ve jandarmanın hukuki durumuyla, sivil vatandaşın hukuki̇ durumu arasında bi̇r yerde durduğuna işaret ederek, “Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın atacağı her adım, yapacağı her davranış güvenlik ve hukuk arasındaki dengenin tam olarak sağlanmasını zorunlu kılmaktadır. İşte bunu temi̇n etmek i̇çi̇n de mesleki̇ eği̇ti̇m ve denetleme, son derece önem taşımaktadır. 2016’da 141 şirkete denetleme yapılmışken, 2017’de sayının 299’a çıkarıldığını söylersem, herhalde bu konuya verdiğimiz önemi̇ basitçe anlatmış olurum. FETÖ’yle, DEAŞ’la, PKK’yla, DHKP/C’yle mücadele ederken, bu konunun da öneminin altını çizerek, bu konuya da yoğunlaştık.” diye konuştu.

“120’nin üzerinde operasyon yürütülüyor”

İçișleri Bakanı Süleyman Soylu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da şu anda 120’nin üzerinde operasyon yürütüldüğünü belirterek, “20 binin üzerinde jandarma ve polisimiz, kimisi 3, kimisi 4, kimisi 1 metrelik karla beraber teröristleri bulunduğu inlerinde arıyor. Bazen 15-20 gün orada kalıyor, sonra geri dönüyorlar. Geçen sene ocak ayında terör örgütü kendi içerisinde 100’ün üzerinde telsiz görüşmesi yapmıştı, irtibat. Şu anda sadece 9. Bunun da sadece 7’si ocak ayı içerisinde, 2’si şubat ayı içerisinde. Ortaya koyduğumuz alan hakimiyetini hiçbir tereddüde mahal vermeyecek şekilde devam ettirmemiz lazım.” dedi.

Editör: TE Bilisim