27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat darbeleri, Gezi, 17-25 Aralık darbe girişimlerinin en büyük destekçisi olan, 15 Temmuz işgal girişimine giden yolda iktidar için FETÖ’cülerle iş tutan CHP, geleneksel çizgisini bozmadı.

Rejimin kurucusu, Türkiye’nin savunucusu olduğunu iddia eden CHP, tüm emperyalistlerin hedefindeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı Türkiye Cumhuriyeti’ni tehdit eden tüm odaklarla işbirliği yapabileceğini duyurdu.

12 başlık dikkat çekti

Bu bağlamda, CHP’nin Çanakkale’de rezaletlerle dolu “Adalet” kisveli” Pensilvanya Kurultayı’nın ardından TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanvekili Şenal Sarıhan tarafından hazırlanan İnsan Hakları Çalıştayı Raporu tamamlandı. Cumhuriyet’in haberine göre raporda 12 başlık dikkat çekerken, maddelerden ikisi ise pes dedirtti.

Kırmızı çizgiler askıda

Raporda, “HDP ile güçlü bir ittifak kurulmalı. Demokratik bir ittifakla seçime girilmeli.

Bir seçimlik bile olsa kırmızı çizgilerden vazgeçilmeli” ifadesine yer verilerek, CHP’nin Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünden bile vazgeçtiği alenen ortaya kondu.

Ayrıca, PKK, FETÖ, DHKP/C diğer farklı terör örgütleri ve Erdoğan düşmanı Batılı devletlerle işbirliğinin güçlenmesi gerektiği vurgulandı. Bir diğer madde de ise CHP’lilerin PKK’lı teröristleri kurtarma operasyonlarını “Barış talebiyle” yürütmesi özellikle vurgulandı.

Skandal raporda “Sivil itaatsizliğin teşvik edilmesi” tavsiyesinde bulunularak Türkiye’yi kaosa sürükleme arzusu da baş gösterdi.

CHP’de, alçak rapordaki “Kırmızı çizgilerden vazgeçilmeli” ibaresinin gereği olarak parti içerisinde terör örgütlerini kollayan, ağız birliği yapan birçok milletvekilinin bulunması dikkat çekiyor.

Editör: TE Bilisim