15 Temmuz darbe girişimine ortak iradeyle karşı koyan siyasi iradedeki uzlaşı ve fikir paylaşımı artarak devam ediyor. Bu kapsamda 25 Temmuz’da Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Külliyesi’nde 3 partinin liderini toplamış ve işgal girişimi sonrası Türkiye’yi normalleştirmek için atılacak adımları görüşmüştü. Ardından 7 Ağustos şehitler mitingine yine Erdoğan’ın davetiyle katılan liderler Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü açısından tarihi mesajlar vermişti.

3 saat görüştüler

Liderler bu seferde Başbakan Binali Yıldırım’ın ev sahipliğinde Çankaya köşkünde ilk kez toplantı. Kritik toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Başbakanlık kaynaklarının aktardığı bilgiye göre 3 partinin genel başkanı Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit eden terör saldırısına karşı önlemleri değerlendirdi.

“HDP, PKK’ya tavır alsın”

Başbakan, Yıldırım’ın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile yapılan mücadelenin seyri ve atılan adımlar hakkında liderlere bilgi verdiği görüşmede, HDP’nin adının terör örgütüyle beraber anılmaması için PKK terör örgütüne karşı net tavır alması gerektiğine vurgu yapıldı.”Mini anayasa paketi”nin de ele alındığı görüşmede, ayrıca Irak ve Suriye’deki gelişmelerin değerlendirildiği öğrenildi. Yıldırım, kritik zirvenin ardından Bakanlar Kurulu toplantısına geçti.

Editör: TE Bilisim