ABD, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan casus papaz Andrew Craig Brunson’un serbest bırakmayan Türkiye’ye karşı dolar üzerinden ekonomik savaş başlattı.

Doları para biriminden ziyade bir silah gibi kullanmaya kalkan ABD Başkanı Donald Trump, her seferinde Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulunarak dolar üzerinde spekülatif hareketliliğe neden oldu.

Türkiye’yi dört koldan saran ekonomik saldırılara karşı vatandaşlar, milli ve yerli bir duruş sergileyerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yastık altındaki dolar ve altınları bozdurma” çağrısına olumlu yanıt verdi.

Zor dönemde vatandaşın ve devletin dolara karşı verdiği mücadeleyi görmezden gelen CHP’li yöneticiler, bir kez daha ABD’nin safında yer aldı, Brunson konusunda Türkiye’yi eleştirdi.

TÜRKİYE YANLIŞ YAPMIŞ!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, parti genel merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, casus papaz Brunson konusunda Türkiye’nin ABD’ye yanlış yaptığını söyledi.

HEPSİ AMERİKA SEVDALISI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çeviköz’ün açıklamaları CHP’nin Amerika sevdasını bir kez daha gösterdi.

CHP’nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de FETÖ konusunda ABD’nin yanında saf tutmuştu. Amerika’ya tek bir eleştiride dahi bulunmayan İnce, yaptığı açıklamada, “Türkiye Fetullah Gülen’i usulüne uygun istemedi” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da İnce gibi Türkiye’yi kötüledi, ABD’ye tepki gösteremedi. CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi ise, “ABD Başkan Yardımcısı Pence, Brunson serbest bırakılmazsa Türkiye’ye çok ağır ekonomik yaptırımlar uygulayacaklarını söyledi. Bağımsız yargı(!)yı göreceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

İnce’den apolet çarkı: Yanlış yapmadığıma karar verdimTürkiye

Editör: TE Bilisim