145 kilometre uzunluğunda 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge sağlandığını hatırlatan Akar, “Harekat bölgesinin doğusundan ve batısından tacizler geliyor. Günde 10-15 taciz gerçekleşiyor” dedi.

Soçi’de varılan mutabakat doğrultusunda tacizlerin önlenmesi için Ruslarla temas halinde olduklarını söyleyen Akar, harekata ilişkin son bilgileri şöyle sıraladı:

“4 bin 219 kilometrekarelik alan ile 600 yerleşim yeri kontrol altına alınmış ve M-4 otoyolunda kontrol noktaları tesis edilmiş, bugüne kadar 1200 civarında terörist etkisiz hale getirilmiştir. Komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız ancak sınırlarımızda terör koridoru oluşmasına izin vermeyiz.”

TSK ENVANTERİNDE KİMYASAL SİLAH YOK!”

Bakan Akar, kimyasal silah kullanıldığına dair iddiaları da net bir dille yalanlayarak “Kimyasal silah iddialarının aslı astarı yoktur. TSK envanterinde ne kimyasal silah ne bunların atma vasıtası vardır” ifadelerini kullandı.

Irak’ın kuzeyindeki Pençe harekatlarına da değinen Akar, “Operasyonlarda şu ana kadar 158 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi” dedi.

DOĞU AKDENİZ VE EGE MESELESİ

Doğu Akdeniz ve Ege’de Türkiye’yi adeta denize ayak basamayacak hale getirmeyi amaçlayan çabalara ve uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızın çiğnenmesine de asla izin vermeyiz.

KKTC bayrağının yakılması konusunda “En sert şekilde kınıyoruz. Bu ırkçı saldırılar KKTC Bayrağının adada ebediyen dalgalanmasına engel olamayacak” dedi.

Öte yandan Bakan Akar, TSK’nın alçak/orta irtifa hava savunma füze sistemi HİSAR’ı gelecek seneden itibaren kullanmaya başlayacağını açıkladı.

TSK’DEKİ FETÖ YAPILANMASI

FETÖ ile bağlantısı nedeniyle 15 Temmuz 2016’dan tarihinden 150’si general, 8 bin 413’ü subay, 7 bin 612 astsubay olmak üzere toplam 17 bin 866 personel ihraç edildiğini aktaran Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, FETÖ ile bağlantısı nedeniyle 2 bin 709 personelin de görevden uzaklaştırıldığını, 909 emekli personelin ise rütbelerinin geri alındığını söyledi.

Editör: TE Bilisim