Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen’in ABD’den Yeşil Kart alabilmesi için referans olan ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) eski yöneticilerinden ve Rand Corporation’ın politik analisti Graham Fuller, Huffington Post gazetesinde yayımlanan makalesinde, 15 temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimini değerlendirdi.

Gülen’in bu işlerle ilgisi olmadığını ifade eden Fuller, Gülen’in “Örnek İslam’ı temsil ettiği”ni iddia ederek, darbe girişimini Gülen’in yapmadığını öne sürdü.

Fuller, “Geçen hafta Erdoğan’a karşı düzenlenen başarısız darbe girişiminin arkasında Gülen’in olmadığına inanıyorum. Elbette elde kanıt olmadan kesin bir şey söylemek mümkün değil. Erdoğan zaten darbeden önce FETÖ’ye büyük bir darbe vurmuştu” dedi.

Gülen cemaatinin demokrasi yanlısı olduğu öne süren Fuller, “Erdoğan’ın FETÖ’yü “terörist yapılanma” olarak tanımlaması hareket hakkında az da bilgisi olanlara çok saçma gelecektir, zira bu cemaat barış ve dialoga çok büyük önem vermektedir” iddiasında bulundu.

Bush yönetiminin terörle küresel mücadele hareketi dahilinde Gülen’i sınır dışı etmek istediğini ifade eden Graham Fuller, “Fakat ben FBI’dan bir CIA yetkilisi olarak Gülen hakkındaki ifadelerimi değerlendirmede bulundurmalarını istedim” şeklinde konuştu.

Fuller kimdir?

İslam ülkeleri ve cemaatler üzerine Beyaz Saray’a ve Pentagon’a siyasi danışmanlık yapan eski CIA Türkiye İstasyon Şefi Graham Fuller, Fethullah Gülen’in ABD’den Yeşil Kart alabilmesi için referans olan 18 ünlü isimden biri.

Editör: TE Bilisim