Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, daha önce yakalanan şüphelilerin verdiği ifadeler üzerine ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock dökümlerinde isimleri geçtikleri iddiasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan eski öğretmen Osman Akkaya ile eski öğretim görevlisi İ.G’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Bu kapsamda Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Osman Akkaya tutuklandı, İ.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Akkaya’nın farklı illerde örgütün “il imamlığı” görevinde bulunduğu tespit edildi.

FETÖ’NÜN MUHASEBECİSİNE HAPİS

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya FETÖ/PDY’den yargılanan Mehmet Çelikaslan, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılım sağladı. Ayrıca FETÖ’cü sanığın avukatı da hazır bulundu. 

İddia makamı, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı, örgüt adına para topladığı ve bu paraları FETÖ mensuplarına dağıttığı tespit edilen Çelikaslan’ın “Silahlı terör örgütü üyesi olma” suçundan cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde mütalaa verdi.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Çelikaslan, “FETÖ ile bağlantım yok. ByLock’u kullanmadım. Suçsuzum, beraatimi istiyorum.” dedi.

Mahkeme heyeti, “Silahlı terör örgütü üyesi olma” suçundan önce 8 yıl hapis cezasına çarptırdığı Çelikaslan’ın bu cezasını, Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) ilgili maddesi gereğince yarı oranında arttırarak 12 yıla çıkardı.

Sanığın duruşmalarda pişmanlığının gözlenmemesi nedeniyle cezada herhangi bir indirime gitmeyen heyet, Çelikaslan’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Firari FETÖ’cüler, örgüte karşı mücadele veren isimleri hedef alıyor!Türkiye FETÖ/PDY’nin muhasebecisine 12 yıl hapis15 Temmuz

Kaynak: AA

Editör: TE Bilisim