ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye saldırmak için bahane ettiği ve Evanjelistler’e şirin gözükmeye çalıştığı casus papaz Brunson meselesi önceki gün çözüldü. Brunson, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı, hapiste yattığı gün göz önünde bulundurularak serbest kaldı ve ABD’ye uçtu. Brunson cezaevindeyken “Niye tutukluyorsunuz?” diye ortalığı ayağa kaldıranlar, casusun serbest kalmasının ardından “Neden bıraktınız, Türkiye geri adım attı” yaygarasını koparttı, hâlbuki gerçek başkaydı.

CEZA ALAN İLK AJAN

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarına kadar, ABD’nin ileri jandarma karakolu olan, elinde ABD bayrağı sallayan mandacıların yönettiği Türkiye, Erdoğan’la birlikte ABD’ye direndi. Tarihte ilk defa dünyanın en büyük askeri ve ekonomik gücü ABD’nin casusu 20 aydan fazla hapis yattı. Bir de FETÖ ve PKK’nın akıl hocalığını yapan bu casus, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası aldı, beraat etmedi. Büyük tabloda Türkiye, Evanjelist şeytani aklın bölgedeki en büyük ajanına bedel ödetti.

S-400 2019’DA GELİYOR

Trump, Brunson’u bahane ederek başlattığı ekonomik saldırıda Türkiye’nin bölgesel ve küresel iddialarından vazgeçmesini istemişti, ancak başarılı olamadı. Trump’ın rahatsız olduğu Türkiye-Rusya işbirliği bozulmadı, Erdoğan ve Putin son olarak, ABD’nin rolünü güçlendirmek için çatışma beklediği İdlib sorununu silahsız çözdü, Washington yaya kaldı. Diğer yandan ABD’nin küplere bindiği, S-400 hava savunma sistemi meselesinde Erdoğan milim geri adım atmadı, S-400’ler önümüzdeki sene teslim alınıp, ABD’nin tehditlerine karşı Türkiye’yi koruyacak. Bununla beraber Türk Akımı projesinde sona yaklaşıldı.

YENİ HEDEF MÜNBİÇ

Barzani’nin bağımsızlık referandumuyla Siyonist İsrail’e bir uydu kabile devleti kurmasını engelleyerek ABD’nin planını baltalayan Türkiye, Zeytin Dalı Harekâtı’yla,  ABD’nin 19 bin TIR dolusu silah verdiği terör örgütünü darmadağın ederken, aynı zamanda Akdeniz’e inecek terör koridoru ve terör devleti projesinde hançer sapladı. ABD’nin tehditlerine rağmen Irak ve Suriye’deki operasyonlarına devam eden Türkiye için son hedef PKK’nın Fırat’ın batısındaki işgal bölgesi Münbiç. Başkan Erdoğan, “Şimdi de Münbiç’te kanallar açıyorlar. Bu ne demektir? ‘Biz mezarı hazırladık, gelin defin merasimini yapın.’ Oraya da girilecek” mesajıyla askeri harekât mesajı verdi. Münbiç’in ardından da sıra Fırat’ın doğusunda gelecek.

İPEK YOLU’NUN KİLİT ÜLKESİ

Türkiye, ABD’nin ekonomik liderliğini bitirip, birçok Batılı şirkete iflas bayrağı çektirecek olan Çin’in Yeni İpek Yolu’nda da pozisyonunu değiştirmiş değil. Jeopolitik konumu gereği projenin en kilit ülkesi olan Türkiye, düzeni değiştirmekte kararlı. Bununla beraber Türkiye, Çin, Venezuela, İran, Rusya ve Hindistan arasında yerli para ile ticarette epey yol alındı. ABD’nin en büyük korkularından biri de bu. Zira dolarla ticaret tarih olacak.

KUDÜS’ÜN MUHAFIZI

Erdoğan, Kudüs’ten de vazgeçmiş değil. Selahaddin Eyyubi’nin emanetini tek başına savunan Erdoğan, hem İslam İşbirliği Teşkilatı hem de Birleşmiş Milletler’de aldırdığı kararlarda, İsrail büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyan ABD, uluslararası alanda yalnızlaştırdı. Ayrıca, Filistin Büyükelçiliği Kudüs’te bulunan tek ülkede Türkiye. Erdoğan, aynı anda bu toprakları kan gölüne çeviren Siyonist-Evanjelist ittifaka karşı ayakta duran tek lider.

İRAN’DAN TAVİZ YOK

Trump’ın nükleer anlaşmayı iptal ederek yaptırımlara başladığı İran, konusunda da ABD, Türkiye’yi durdurabilmiş değil. Türkiye, en büyük ticaret ortaklarından olan İran’a sırt çevirmeyecek. Türkiye İran’dan doğalgaz alımını sürdüreceği gibi, Obama dönemine benzer şekilde ticaret hacmini artırıp, ABD’nin tek taraflı ambargosunu tanımayacak.

EKONOMİ YIKILMADI

Erdoğan, öncesinde bir Anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla darmadağın olan ekonomi, tarihin en büyük saldırısında rağmen ayakta kalmayı başardı. Erdoğan’ın inşa ettiği ekonomi, ABD fırtınasına dayandı, IMF’ye muhtaç olmadı, bağımsızlığını kaybetmedi.

ATİLLA SERBEST KALABİLİR

Öte yandan “Brunson karşılığında ne alındı” sorusu da yakında yanıt bulabilir. New York Times gazetesi, ABD ile Türkiye’nin Pastör Brunson’un serbest kalması konusunda Temmuz ayında anlaşma sağladıklarını, Brunson’un serbest kalmasına karşılık Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın da serbest bırakılacağını yazdı. FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimini devralan ABD, Atilla’yı 2017’nin Mart ayında rehin almıştı.

Editör: TE Bilisim