Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz günü Fethullahçı Terör Örgütü mensubu, bir grup darbeci askerin tertiplediği darbe girişimini, bombalı saldırılar, helikopterden açılan ateşler, tanklar ve her türlü zulmü rağmen, ölmeyi göze alarak durduran milyonlarca vatandaşa teşekkür etti.

“Birliğimize kast ettiler”

Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın Fatih Camisi’nde kılınan cenaze namazında konuşan Erdoğan, Türkiye’nin bölünmesini isteyenlerin, 15 Temmuz’da silahlı eyleme kalkıştığını, ancak milletin dik duruşunun bu kalleş planı bozduğunu ifade ederek, “ Ülkemizin birliğine, beraberliğine, milletimizin bütünlüğüne, kardeşliğine tahammül edemeyenlerin, üst akıllardan aldıkları talimatla ne yazık ki devletimizi ele geçirme hareketi 15 Temmuz’da fiilen silahlı eyleme dönüşmüştür” dedi ve şöyle devam etti:

“Tankların altına yattılar”

“Silahlı eyleme dönüştüğü zaman sadece milletimize yaptığımız bir çağrıyla, yaptığımız davete ülkemizin dört bir yanından tüm vatandaşlarımın icabet etmesi, meydanları gümbür gümbür doldurması ve hiçbir şeye, ‘onların tankla topu varsa, bizim de imanımız vardır’ diyerek karşılarında durdular. Bu genç kardeşlerimizin tankların, paletlerinin altına yatması sıradan bir olay değildir. Bu bir imanın özellikle teşvikidir. Bunu yaptılar. Şu an itibarıyla 161 şehidimiz var.”

“İdam geri gelebilir”

Cenazeye katılım gösteren vatandaşların “idam isteriz” sloganlarına ilişkinde konuşan Erdoğan, milletin talebinin önemli olduğunu ve Anayasal çerçevede bu kararın verilebileceğini belirterek, “Dün de ifade ettim. Demokrasilerde halkın talebi bir kenara konulamaz. Bu sizlerin bir hakkıdır. Bunun özellikle anayasal olarak gerekli olan mercilerde değerlendirilmesi yapılır ve kararı da verilir. Biz bugüne kadar hep duygusallıkları geri attık. Kararlarımızı da verirken bin düşündük, bir verdik. Şimdi de aynı şekilde bizler gayet olumlu şekilde bu adımı atarız” diye konuştu.

“Millet cevap verdi”

Darbeci FETÖ’ye en iyi cevabın millet tarafından verildiğini kaydeden Erdoğan, “İntikam” şeklinde slogan atan kalabalığa şu şekilde seslendi: “Kardeşlerim şunu unutmayın bizler intikamcı değiliz. En büyük intikam sahibi Azizul intikam olan Allah’tır. Bu bakımdan sloganik değil, attığımız her adımı düşünerek, ilimle, akılla, tecrübeyle birlikte atmamız lazım. İşte bunun neticesidir ki bu Fetullahçı Terör Örgütü’nün attığı adım karşılığını bulmuştur.”

“Hepsi temizlenecek”

Darbe girişiminin püskürtülmesi sonrasında başlayan operasyonlara ilişkin bilgiler veren Erdoğan, devletin içerisine sızmış tüm virüsleri temizleyeceklerini ifade ederek, “Bakınız HSYK üyelerinden tutunuz Anayasa Mahkemesi üyelerine varıncaya kadar, açığa alınıyorlar, gözaltına alınıyorlar ve tutuklanıyorlar. Şu anda Silahlı Kuvvetlerimizi ne yazık ki perişan eden bu örgüt generallerinden tut en alt kademeye kadar şimdi onlar da tutuklanmaya başladılar. Devletin tüm kurumlarında bu virüsleri temizleme dönemi devam edecektir” değerlendirmesini yaptı.

“Meydanları tutun”

Bu haftanın önemine vurgu yapan Erdoğan, vatandaşlara şu şekilde çağrı yaptı: “Meydanlardan ayrılmayacağız. Meydanları sizler dolduracaksınız. Gevşemeye gelmez. Bu iş 12 saatlik bir operasyon değildir. Devam edeceğiz. Kararlı bir şekilde yola devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim