İçişler Bakanlığınca, Afrin’de terör unsurlarının temizlenmesi amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından itibaren sosyal medyadan terör propagandası yaptığı belirlenen 474, protesto eylemlerine katıldığı tespit edilen 192 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

434 zanlı gözaltına alındı

5-12 Şubat’ta terör örgütleriyle mücadele kapsamında Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH), jandarma komando birlikleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava ve kara unsurlarınca bin 53 operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda bölücü terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 353, terör örgütü DAEŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 66, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında 568, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında da 15 zanlı gözaltına alındı.

Ayrıca, bin 2’si terör suçları, 31’i düzensiz göç ve 3 bin 939’u uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 4 bin 972 şüpheli yakalandı.

25 terörist öldürüldü

Bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarda biri ölü, 11’i sağ ve 13’ü teslim olmak üzere 25 terörist etkisiz hale getirildi.

Zeytin Dalı’na yönelik terör propagandasına 666 gözaltı

TSK’nın Afrin’de terör unsurlarının temizlenmesi amacıyla başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin  sosyal medyadan terör propagandası yaptıkları belirlenen 474, protesto eylemlerine katıldıkları tespit edilen 192 olmak üzere 666 şüpheli gözaltına alındı.

10 el yapımı patlayı cıimha edildi

Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Mardin, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van’da yürütülen operasyonlarda terör örgütü mensuplarınca kullanılan 57 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan 10 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.

Güvenlik güçlerince, 790 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 15 el bombası, aralarında 4 füzenin de yer aldığı 16’sı ağır ve uzun namlulu olmak üzere 21 silah ile 6 bin 107 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi.

Adım adım Zeytin Dalı HarekatıDünya

Editör: TE Bilisim