Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde de devam etmesi yönünde sinyaller verdiği Cumhur İttifakı’nın çerçevisini çizen açıklama MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım’dan geldi.

NİYET HAYIR, AKIBET HAYIR

Türkiye’nin 7 ay sonra sandığa gideceğinin altını çizen Yıldırım, 30 büyükşehirde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistetimi aleyhine bir yapılaşma verilmemesi perspektifi ile çalışacaklarını belirterek, yol haritasını şöyle açıkladı:

“FETÖ’ye, PKK’ya, PYD’ye, HADEP’e ve bunun yancılarına, bunların işbirlikçilerine, onlarla beraber hareket eden siyasi partilere, Türkiye’nin bekası konusunda taviz vermeyeceğiz. Önümüzdeki seçimlerde başta belirttiğim gibi 30 büyükşehirde Cumhur İttifakı’na gönül veren siyasi partilerden oluşan bir yerel yönetimler olması için elimizden geleni yapacağız. Niyetimiz budur, mücadelemiz budur. Niyet hayır akıbet hayırdır.”

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN İTTİFAKA YEŞİL IŞIK

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanı Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın devam edebileceğini dile getiren Başkan Erdoğan, “Doğrusu Sayın Bahçeli’nin bu konudaki yaklaşımı tam nedir bilemiyorum. Biz böyle bir noktada bu işe olumlu yaklaşabiliriz.” ifadesini kullanmıştı.

Başkan Erdoğan: Yerel seçimlerde ittifak devam edebilirTürkiye

Editör: TE Bilisim