Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Jandarma Genel Komutanlığındaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, örgütün “mahrem imamları” ile ankesörlü ve kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri belirlenen ve daha önce düzenlenen operasyonlarda etkin pişmanlıktan yararlananların ifade ve teşhisleriyle FETÖ ile irtibatları tespit edilen 3 teğmen ve 47 astsubay hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

Şüphelilerin tamamının muvazzaf asker olduğu ve aktif görevde bulunduğu bildirilen açıklamada, gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele  Şube Müdürlüğünce sürdürüldüğü kaydedildi.

Öte yandan, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütünün TSK’daki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 50 şüphe hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

Ayrıca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmada ByLock kullanıcısı 55 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

55 Bylock’çu hakkında yakalama kararı!Gündem

Konya merkezli 31 ilde FETÖ operasyonu: 50 gözaltı kararıGündem

Editör: TE Bilisim