İstanbul Valiliği ve Emniyet olaya el koyarken, havalimanında işçiler üzerinden çıkarılmaya çalışılan yeni bir Gezi darbe girişimi planı çöktü.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. kuruluş yıl dönümü olan 29 Ekim’de Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak olan dünyanın en büyük havalimanı olan 3. Havalimanı, taşeron terör örgütlerinin hedefinde. 2 gündür İngiliz BBC, Rus Sputnik, Cumhuriyet, Sözcü’nün dışında Evrensel ve Birgün gibi terör örgütü propagandası yapan gazetelerin “İşçi eylemi”yle gündeme taşıdığı 3. Havalimanı’nda yaşananlarla ilgili ayrıntılara Diriliş Postası ulaştı.

ÇÖZELİM TEKLİFİ

Önceki gün şiddetli yağmur nedeniyle servis gecikti ve çalışanlar sabah saat 06:30 sularında isyana başladı. Başlangıçta ufak sayıda olan eylemci sayısı organize şekilde arttı. Ardından İGA Genel Müdürü Kadri Samsunlu, sorunun tespiti ve çözüm için işçi temsilcilerini toplantıya davet etti. Samsunlu’nun toplantı yaptığı 21 kişi kamuoyuna yansıyan 15 maddelik listeyi sundu. İGA Genel Müdürü ve CEO’su Samsunlu, şirketin talepleri değerlendireceği sözünü verdi ve toplantı bu şekilde sonlandı. Ayrıca Samsunlu, hızlı bir şekilde söz konusu işçilerin bağlı olduğu taşeron şirketlerle de irtibata geçti.

SOL TERÖR ÖRGÜTLERİ SAHADA

Bu noktadan sonra olayların seyri değişti ve şiddetli Vandalizm başladı. Batı medya ve işbirlikçilerinin “Masum işçi” olarak lanse ettiği kişilerin büyüm çoğunluğunun TİKKO, MLKP ve diğer sol terör örgütü mensupları olduğu yapılan araştırmada belirlendi. Toplantı sonrası eylem yapan grubun ne 15 maddelik talep sunan işçilerle, ne de havalimanıyla bir alakası vardı. Marjinal yüzlerce kişi, projeye zarar vermeye başladı. Ateşler yakıldı, kamyonlara saldırılar yapıldı, kulelerin görselleri parçalandı, taşlar atıldı. Provokatörler, eyleme dahil olmayan işçileri de kışkırtmaya çalıştı. Eyleme imza atan Vandallar’ın sloganları havalimanı ve hükümet karşıtlığına döndü.

İŞÇİLER GÖZALTINDA DEĞİL

Vandalizm’in her dakika daha fazla artması, provokasyonun kontrol edilemez noktaya gelmesinin ardından İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri devreye girdi. Havalimanını yangın yerine çeviren sol terör örgütü sempatizanı yüzlerce kişi gözaltına alındı. Karşı medyanın aksi ettiği gibi sadece eylem yapıp, hak aradığı için gözaltına alınan tek bir işçi bile yok. Hakkında işlem yapılanların tamamı, şiddete başvurduğu tespit edilen kişiler. Gözaltına alınanların büyük bölümünün marjinal grup üyesi olduğu belirlenirken, diğerlerinin de havalimanın taşeron şirketlerinde çalışan isimler olduğu aktarıldı. Diğer işçilerin tamamı da eylem öncesinde olduğu gibi yine sorunsuz işbaşı yaptı.

NİYE BUGÜN?

3 senedir ailelerinden uzak şekilde devasa projede görev alan işçilerin bugüne dek tek bir eylem yapmayıp, Türkiye’yi dünya havayolu trafiğinin merkezi haline getirecek 3. Havalimanı’nın açılmasını sayılı günler kala kalkışması da eylemi organize eden elin kim olduğunu gösteren en önemli dayanak noktalarından.

HDP’LİLERİN NE İŞİ VAR?

Skandal eylemin ana aktörlerinden biri de PKK terör örgütünün siyasi ayağı HDP’ydi. HDP’li Ali Kenanoğlu, Günay Kubilay, Züleyha Gülüm kamuoyuna bir anda başlamış gibi gösterilen eylemin ilk dakikalarından itibaren havalimanında yerini aldı, işçileri kışkırtamaya, olayları büyütmeye çalıştı. Eylem doğaçlama değil, tam aksine organizeydi. HDP terör sevici isimlerin havalimanını gayriresmi şekilde giriş yaptığı bilgileri de kayıtlarda mevcut. Ayrıca PKK terör örgütü sempatizanı sözde sendikalarında arka arkaya mesajları da dikkatlerden kaçmadı.

CHP’DE SAHNEDE

CHP’de kusur kalmadı. CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba ve Gürsel Tekin gibi isimler işçiler üzerinden siyasi prim elde etme, sokakları karıştırma çabasına girişti. Öte yandan Vandallar’ın klavyeli ayağı da sosyal medyada boş durmadı. #KöleDeğiliz sloganıyla atılan binlerce mesajın PKK, DHKP/C ve FETÖ yanlıları tarafından paylaşıldığı görüldü.

HEP AYNI OYUN

Amaç işçilerin hakkını aramak değildi. Amaç ABD’nin ekonomik darbe girişimine sokak eylemleriyle desteklemekti. Aynı şekilde Almanya ve Fransa’nın havayolu sektöründeki üstünlüğüne son verecek, Türkiye’ye yılda 73 milyar lira getiri sağladığı gibi turizm başta olmak üzere pek çok sektörü şaha kaldıracak olan 3. Havalimanı’nı projesini durdurmaktı. Bu plan Gezi’de denendi olmadı, 17-25 Aralık’ta engellenemedi, 15 Temmuz’da bozguna uğradı.

HDP’li vekiller havalimanındaki işçileri kışkırtmaya gitti!Türkiye

Editör: TE Bilisim