Koronavirüs sebebiyle dört aydır yapılamayan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de başladı.  Normalde iki ayda bir yapılan toplantı koronavirüs nedeniyle gerçekleştirilememişti.

GÜNDEMDE LİBYA VE SURİYE

Son toplantısını 30 Ocak’ta yapan MGK, 4 aylık sürenin ardından bugün ilk kez bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan toplantıda, sosyal mesafe ve koronavirüs tedbirlerine dikkat ediliyor.

Bugünkü MGK’nın ana gündeminde Libya ve Suriye’deki gelişmeler var. MGK bildirisinde, Esed rejiminin zaman zaman ihlal ettiği İdlib ile ilgili olarak ateşkes kararına uyulması yönünde, sahadaki taraflara uyarı yapılması bekleniyor.

Ayrıca sondaj faaliyetleri ile birlikte sıcak gündem oluşturan Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de önemli gündem maddesi arasında.

KORONAVİRÜS DE GÖRÜŞÜLECEK

Öte yandan pandemi halini alan koronavirüs salgını da bir diğer konu. Dünyaya ve Türkiye’ye etkileri ile aşı ve ilaç çalışmaları başta olmak üzere geniş çapta ele alınması bekleniyor.

Son olarak Yurt içi ve sınır ötesinde Mehmetçiğin aralıksız bir şekilde sürdürdüğü terörle mücadele operasyonları, FETÖ ile mücadeledeki son notlar da kurulda değerlendirilecek konular arasında yerini alması ön görüşüyor.

Editör: TE Bilisim