İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı, FETÖ’nün finans ayağının kilit isimlerinden Ömer Faruk Kavurmacı sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi. Karar kamuoyunda infiale yol açarken, “Şaklaban Atalay bile müebbet ile yargılanıyor, Kavurmacı serbest” tepkileri yükseldi.

15 Temmuz’da Türkiye’yi işgal etmeye çalışan, 249 vatan evladını şehit eden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan FETÖ’nün 40 yıllık yapılanmasına büyük darbe vurulduğu şu günlerde, şehitlerin kemiklerini sızlatacak şok bir gelişme yaşandı. 8 Eylül’den bu yana tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı, FETÖ’nün milyar dolarlık finans kaynağının elebaşlarından Ömer Faruk Kavurmacı tahliye edildi. FETÖ’cü Kavurmacı için avukatının sunduğu sağlık raporu doğrultusunda nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’nce tahliye karar verildi. İddianame hazırlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu itiraz etti, ancak bir sonuç alınamadı.

Finans ayağının kilit ismi

Evinde FETÖ elebaşının kitapları bulunan, örgüte para transferleri belgelenen, darbeden 1 hafta önce haberi olduğu belirlenen, en önemlisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tehdit edildiği TUSKON toplantısında dakikalarca ayakta alkışlayan Kavurmacı’nın tahliyesi vatandaşları çileden çıkardı. FETÖ’cü komedyen Atalay Demirci’nin bile müebbet ile yargılandığını hatırlatan vatandaşlar, Kavurmacı’yı tahliyesinin FETÖ ile mücadeleyi sekteye uğratacağını ifade ederek, gerekenin yapılması yönünde çağrı yaptı. Son günlerdeki çıkışları ile dikkat çeken AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’da skandal tahliyeye ateş püskürdü. Tayyar, sosyal medya hesabından şu mesajları paylaştı: “Uykudan yeni uyananlara günaydın. Geç kahvaltıda kavurma söyleyin, iyi olur.”

Editör: TE Bilisim