Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Maltepe 6. Olağan İlçe Kongresi öncesi vatandaşlara hitap etti.

TSK’nın Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatının başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 4 bin 200’e yaklaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnlerine gireceğiz dedim, girdik mi? SİHA’larla, F-16’larla girdik. Kuyruklarını bacaklarının arasına sıkıştırıp kaçtılar. Afrin’de yakaladık. Yerlerin altında tünelleri gördünüz, orada vurduk. Vuracağız, vurmaya devam edeceğiz. FETO o da kaçtı. FETÖ’cüleri Kosova’dan, Gabon’dan aldık geldik. Pensilvanya’daki sen de geleceksin. Biz ölürsek burada öleceğiz. 15 Temmuz gecesi birileri bize ben sizi Rodos’a götürebilirim dedi, dedim ki hayır. Uçağa bindik doğru son ana kadar pilot nereye gideceğimizi bilmiyordu, dedim ki İstanbul. F-16’lar, helikopterler üzerimizdeydi.” ifadelerini kullandı.

“Üreten ekonomi yok” diyenlere sert tepki

“Üretken ekonomi yok.” diyenlere sert tepki gösteren Erdoğan, “Üreten ekonomi olmasa sen IMF’ye borcu ödeyebilir miydin? Çalışıyoruz ya, Bay Kemal çalış senin de olsun.”  dedi.

Bay Kemal tapusuz yerlere tapu dağıtacakmış diyen Erdoğan, “Bunlar hayatları boyunca hep böyle dağıttılar. Neyi, kendilerini dağıttılar. Bunlarda akşam yalan, sabah yalan.” diye konuştu.

Ankara’ya geleceğiz diyen vatandaşlara cevap veren Erdoğan, “Tabi ki gelin, orası milletin evi. Arkadaşlarım sizi bütün Külliye’de gezdirecekler. Oraya bir tek Bay Kemal gelmez. Sizlere kapımız sonuna kadar açık.” şeklinde konuştu.

“Pensilvanya’daki terörist de Türkiye’ye gelecek”

MİT’in yurt dışında düzenlediği başarılı operasyonlarla şu ana kadar 80 FETÖ’cüyü paketleyip Türkiye’ye getirdiğini ifade eden Erdoğan, “Pensilvanya’daki sen de gideceksin. Sen de geleceksin. İstediğin kadar sağa sola yalpala.” dedi.

Editör: TE Bilisim