Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanı Özel” programı ile Serdar Karagöz ve Sermin Baysal Ata moderatörlüğündeki TRT ortak yayına konuk oldu.

Erdoğan’ın programda yaptığı açıklamalardan başlıklar:

– Sayın Putin ile ayın 14’ünde Soçi’de bir araya geleceğiz.

– Demokrasi yerelde başlar. Eğer bir siyasi hareket ben bir demokrasi mücadelesi veriyorum diyorsa önce yerel politikayı başarması lazım. Yerel politikayı başaramayanın geneli başarması mümkün değil.

– 2040’a kadar İstanbul’un ciddi manada bir su sıkıntısı olmayacak.

– İBB’yi 2,5 milyar dolar borçla devraldım ama devrederken tüm yatırımları yapmanın yanında 1 milyar 250 milyon dolarla, borç olarak devrettim

– İzmir’i suya kavuşturan biz olduk, merkezi yönetim olarak.

– CHP’nin, HDP ile azami müştereği olabilir ama ne İYİ Parti’yle ne Saadet’le böyle bir birlikteliğinin olabileceğine ben ihtimal vermiyorum.

– Temennim ve duam odur ki Cumhur İttifakı inşallah pazara kadar olmaz, mezara kadar olur.

– (15 Temmuz’daki halkın direnişi) O gecenin katılımcıları AK Parti tabanıyla ve MHP tabanıdır.

– HDP eşittir PKK, eşittir YPG/PYD. Hiç sağa sola bunu saptırmanın anlamı yok. Gerçek ortada. Bunu zaten başlarındaki kişiler söylüyorlar.

– Münbiç’te şu anda diyoruz ki biz bunun etrafında gerek Rusya gerekse biz buradaki devriye olayını bir çözüme kavuşturalım. Şu anda burada böyle bir adım atıldı.

– Heyetimiz Rusya’ya gitmişti, döndü. Bugün gerek heyetteki arkadaşlarla gerekse Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar’la görüşme yaptık. Görüşmelerde şu anda olumlu bir gelişmenin olduğunu öğrendik. Temenni ederim ki bu olumlu gelişmeyle buradaki örgütler, burayı biran önce terk ederler ve buranın kendi asli sahipleri gelip topraklarına yerleşirler. Türkiye’den 300 bin civarında Suriyeli topraklarına döndü. Buralar boşalınca buraların halkı da topraklarına dönecek. Biz şimdi atılacak adımla da bunun planlamasını yapacağız.

– Terör örgütleri, baktılar ki olacak gibi değil Afrin’den çıkma kararı aldılar. Eğer biz dik durmasaydık, orada biz o operasyonları sağlam yapmasaydık, o zaman bu terör örgütleri oradan Akdeniz’e ineceklerdi.

– Suriye ile alt düzeyde bu dış politika yürütülüyor, istihbarat örgütleri ‘illa liderler ne yapıyorsa biz de onu yaparız’ havasında olamaz.

– (FETÖ elebaşının iadesi) FBI’ın çalışmalarının neticesinde buradan artık bir karar çıkması sağlanabilir.

– Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde ismi geçen 22 kişiden şu anda hayatta olmayanlar olabilir. Trafik kazasına kurban gidenler olabilir. Bize sadece 22 kişinin yargılandığı söyleniyor.

– Ben cinayetin ses kayıtlarını dinledim. Dayanılacak gibi değil.

– Biz ekonomide ayakları yere sağlam basan bir ülkeyiz, hayali değiliz. Yatırımlarımızla yolumuza devam ediyoruz, yatırımlarda durmak diye bir şey yok.

– Borsa İstanbul adeta pik yaptı, 100’ün üzerinde… Bunlar önemli şeyler, demek ki dünya gidecek yer olarak Türkiye’yi görüyor.

– Et fiyatları yükseldi, biz müdahale ettik. Et ithal ettik. Böyle devam ederse biz et ithal etmeye devam ederiz. Nitekim ben Tarım Bakanıma söyledim. Bu et ithalatı konusunda düzenlemede eksiğimiz olmaması lazım.

– Kenevire yeniden dönmemeiz lazım. Kenevirden kumaş üretmemiz lazım. Bizim oralarda onlardan atlet üretilirdi. Onlardan üretim yapmalıyız.

– Yeni askerlik yayasıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığımız henüz son noktayı koymadı. Değerlendirmeler yürütülüyor. Halkımızı ve gençlerimizi rahatlatacak ve birikimi ortadan kaldırıacak bir sistem geliyor diyebilirim.

– Başakşehir futbol takımının başarılarından gurur duyuyorum. Çünkü benim kurduğum takım. Ama tuttuğum takım Fenerbahçe uzun bir süre iyi gitmedi. Ama son iki haftadır aldığı galibiyetlerle tehlikeli bölgeden uzaklaştı. Bir de memleketim Rize’nin takımı bu tehlikeli bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor.

– Bütün bunlar güzel de bu Milli Takım’ın hali ne olacak? Dünyada kafaya oynayan birçok takımın bizimkiler gibi tesisleri yok. Çok güzel tesisler yaptık.

– “Bana oy vermek zorundasın” havasındaki adaylara değil, “Ben senin hizmetkarınım” diyen adaylar desteklenmeli.  

Editör: TE Bilisim