Ankesörlü telefonlar üzerinden FETÖ mahrem imamları ile irtibat kurdukları tespit edilen aralarında yarbay ve albayların da bulunduğu haklarında gözaltı kararı verilen 210 muvazzaf askerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

İstanbul Adalet Sarayı’ndaki savcılık sorguları tamamlanan 210 şüpheliden 153’ü ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçu kapsamında tutuklama istemiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

28’İ İTİRAFÇI OLDU

Şüphelilerden 28’inin etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı oldukları, 2’sinin değişen delil durumu bir kadın şüphelinin ise küçük yaşta bakıma muhtaç çocuğu olması nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 210 muvazzaftan 26’sının ise firari durumda olduğu öğrenildi.

EN BÜYÜK TEHDİT

Hakimliğe gönderilen sevk yazısında örgütün TSK içine sızmış ve halen deşifre olmayan mensuplarının, darbe girişimine katılanlara oranla sayıca daha fazla olduğu vurgulandı. Yazıda, bu yönüyle terör örgütünün devletin anayasal düzenini tehdit yönünden halen en büyük tehlike oluşturan terör örgütü olduğu kaydedildi.

Eskişehir’de FETÖ operasyonu: 9 gözaltıGündem

Editör: TE Bilisim