Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında aranan eski 1’inci Sınıf Emniyet Müdürü Fatih İnalkaç, düzenlenen operasyonla örgütün gaybubet evinde ele geçirildi.

ByLock kullanıcısı çıktı

Gelen bilgilere göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması nedeniyle yakalama kararı bulunan İnalkaç’ın, örgütün Keçiören’de bulunan gaybubet evinde gizlendiğini belirledi. Düzenlenen operasyonla yakalanan İnalkaç’ın üzerinde kimlik bulunamadı. Üç farklı hattan örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock’u kullandığı tespit edilen İnalkaç’ın, ABD’nin de aralarında olduğu yaklaşık 40 ülkede yurt dışı görevinde bulunduğu belirlendi.

FETÖ derneğinde başkanlık yaptı

FETÖ/PDY ile iltisakı nedeniyle KHK ile kapatılan “Uluslararası Güvenlik Politikaları Araştırma ve Dostluk Derneği”nde yönetim kurulu başkanlığı yapan İnalkaç’ın, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün eğitim, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, dış ilişkiler, strateji ve teftiş kurulu daire başkanlıkları ile Bingöl ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görev aldığı öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İnalkaç, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilisim