29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’nde şu ifadelere yer verdi:

“Bugün tüm yokluklara ve imkansızlıklara rağmen liderliğiniz altında yürütülen destansı bir mücadelenin zafer meyvesi olan Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 15 Temmuz darbe girişimine karşı ülkemizin dört bir yanında gösterilen kahramanca direniş, 93 yıl evvel Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıyan irade ve ortak imanın tecessüm etmiş halidir.

246 şehit ve 2 bin 194 gazimizin kanı pahasına elde ettiğimiz kazanımları koruyarak 2023 hedeflerimizi gerçekleştirerek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıyacağız. Devletimizin beka mücadelesinde gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve başta zatıaliniz olmak üzere tüm gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

YHT GARI AÇILDI

Öte yandan, Türkiye ve Avrupa’nın en prestijli eseri olan Ankara YHT Garı inşaatı tamamlandı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla hizmete giriyor.

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’nın açılış töreninde Erdoğan, şunları söyledi:

“Bu eser dünyada en başarılı uygulamalarını ortaya koyduğumuz kamu-özel sektör işbirliğinin bir örneğidir. 235 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen bu garla Ankara’nın YHT hatlarının merkezindeki konumu güçleniyor.”

“DÜNYA KANAL İSTANBUL’U KONUŞACAK”

“Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde ne varsa, Türkiye’de de olacak. Kıskananlara ‘çalışın, koşun sizin de olsun’ diyoruz.

Milletimin verdiği vergi ile 15 Temmuz’da bu ülkeyi karıştırmaya kalktılar, onlar kansız, onlar alçak. İdam cezası Meclis’ten geçer önüme gelirse ben imzalarım, Batı’nın ne dediği değil, milletimin ne dediği önemlidir. Önümüzde iki önemli proje var. Birisi Çanakkale 18 Mart Köprüsü, ikincisi de Kanal İstanbul projesidir. Dünyada Süveyş Kanalı’nın konuşurlar bundan sonra da inşallah Kanal İstanbul’u konuşacaklar. Kanal İstanbul Türkiye’nin cumhuriyet tarihindeki en büyük projesi olacak.”

“MİSAK-I MİLLİ’DEN, LOZAN’DAN NİYE RAHATSIZ OLUYORSUN?”

“Misak-ı Milli diyorum ya, Gazi Mustafa Kemal bir Misak-ı Milli çizgisi çizmişti, birilerini rahatsız etti. Niye rahatsız oluyorsunuz? Ben tarih dersi veriyorum, incele, bak, ne var o Misak-ı Milli’de? Ben Lozan dedim, rahatsız oldular. Niye rahatsız oluyorsun? Burnumun dibindeki adalar, bağırıyoruz, çağırıyoruz bu adalar bizimdi, bu adalarda bizim eserlerimiz var, tarihimiz var, camilerimiz var, kervansaraylarımız var. Rahatsız oluyor adam. Niye rahatsız oluyorsun? Bunların altına kim imza attıysa sorumludur sorumlu. Birilerinin bu topraklarda hesabı var. Şu anda benim Mehmedim Güneydoğu’da neyin mücadelesini veriyor? Bu vatan topraklarının korunması mücadelesini veriyor. Onun için biz ne diyoruz: Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz. Burada 80 milyonla biz tek milletiz.”

“BU MİLLET BEDELİNİ ÖDETECEK”

“Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan örgütün tabanına sesleniyorum. Ne işin var Pensilvanya’da? Niye gelemiyorsun? Hâlâ orada kalmaya devam ederseniz, bilirsiniz ki Hakk’ın duvarına çarpacaksınız. Bu millet, bunun bedelini ödetecek. FETÖ’nün inine girdik, girmeye devam ediyoruz. Kimse de kalkıp bize mağdur edebiyatı yapmasın. Bunlar mağdur falan değil.”

Editör: TE Bilisim