Bazıları darbe girişimi öncesinde veya sonrasında yurt dışına kaçan ya da tutuklanan FETÖ’nün sivil ayağının önemli isimlerinin sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımları, hain kalkışmadan, önceden haberdar olduklarını ortaya koydu.

SOSYAL MEDYA LEJYONERLERİ

FETÖ elebaşı Gülen’in talimatıyla kurulan ve himmet paralarıyla beslenen bu trol hesapların yöneticileri, kendilerini takipçilerine, ülkücü, sağcı, solcu, Atatürkçü, Kemalist göstererek oluşturdukları imajla darbe girişimi öncesi ve sonrasında siyasi iktidar aleyhine yoğun propaganda faaliyetleri yürüterek adeta darbenin sosyal medya lejyonerleri olarak hareket etti.

“GERİSİNİ SİZ TAHMİN EDİN”

Eski Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni firari Bülent Keneş, darbeden 9 gün öncesine denk gelen 6 Temmuz 2016’da Twitter hesabından “İyi bir çıkış yok artık! Kötü, daha kötü, en kötü çıkış var, Kötü olan darbe diyelim, gerisini siz tahmin edin” şeklinde paylaşımda bulunarak “darbe” ifadesini kullandı.

Kapatılan Zaman gazetesinin logosu bulunan bir internet sitesinde,  “Kerim Balcı” adıyla köşe yazarlığı yapan Abdulkerim Balcı, darbe girişiminden bir gün önce yayımladığı köşe yazısına, “Sürgündeki Erdoğan ve Erdoğan sonrası döneme hazırlık” başlığı atması dikkati çekti.

“KEŞKE ALBAY OLSAYMIŞIM”

FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan firari Osman Özsoy da darbe girişiminden bir gün önce “Özgürlük Zamanı” isimli programda, şu ifadeleri kullandı: “Ben profesör olacağıma keşke albay olsaymışım, mesela bu süreçte daha fazla katkım olurdu… Bir albay olacaktım ben tamam mı, bu ülkeye daha fazla hizmet ederdim şu an….Ya alt yazı geçin TV kanallarına yarın sokağa çıkma yasağı var diye, bakın sokağa çıkıyorlar mı? Bütün darbeler cuma günü oluyor… Çok güzel günler geliyor ya. Hizmet hareketindeki arkadaşları çok yoğun günler bekliyor.”

GÜLEN BEBEK VE SİREN

Terör örgütü üyeliği ve çeşitli suçlardan hakkında yürütülen soruşturma kapsamında firari olan Tuncay Opçin de darbe girişiminden iki gün önce Twitter hesabından “Yatakta basıp şafakta alacaklar” şeklinde paylaşımda bulunarak,  tehditlerde bulundu.

Terör örgütü, ayrıca darbe girişiminden 9 ay 10 gün önce yayınlanmaya başlanan, kapatılan Zaman gazetesinin reklamında, yeni doğan gülen bir bebek ve siren sesleri eşliğinde terk edilmiş sokaklar, bombalanan yerleşim yerleri gibi darbe anını çağrıştıran mesaj içerici görseller dolaşıma sokularak algı çalışması yürütüldü.

Darbeci danışman savunma yerine karalama yaptı!Gündem

FETÖ ihanete böyle hazırlandı: Anadolu’daki darbeye hazırlık toplantılarıGündem

Editör: TE Bilisim