31 Mart Seçimleri öncesi çalışmalarını sürdüren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayburt’ta bir salonda muhtar ve STK temsilcilerine hitap etti. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde sadece Cumhur İttifakı’na ait bir iddiayı ortaya koymadıklarını belirten Bakan Soylu, seçimlerin memleketin bekası açısından önemli olduğunu vurguladı. 31 Mart’ın, Türkiye’nin geleceği için bir kırılma noktası olacağını belirten Soylu, istikrarın devam edeceğini ifade etti.

’31 Mart Seçimleri’nin bekayla ne ilgisi var’ diyenlere tepki gösteren Bakan Soylu, bu seçimin beka ile ilgisi olmadığını öne sürenlerin, Türkiye’nin bölücü terör örgütü PKK ile mücadelesini anlamadığını ya da anlamak istemediğini söyledi.

80 DARBESİNİN EN ZARARLI ÇIKTILARINDAN BİRİ PKK’DIR

Türkiye’nin 40 yıldır terör örgütü PKK ile mücadele ettiğini ve terörle mücadelenin kararlılık sürdüğünü ifade eden Soylu, 1980 darbesinin zararlı çıktılarından birinin PKK olduğunu kaydetti. Eli kanlı terör örgütünün, bin yıldır bu topraklarda birlikte yaşayan insanları birbirine düşürmeye çalışan alçak bir örgüt olduğunu vurgulayan Soylu, PKK’nın, DHKP-C ve FETÖ ile temas halinde olduğunu söyledi.

16 BİN 244 OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bakan Soylu, terörle mücadelede yerli ve milli silahların kullanımına da dikkat çekti. Terör operasyonlarında her türlü teknolojik imkanı kullandıklarını belirten Soylu, 26 Şubat itibarıyla terör örgütüne yönelik 16 bin 244 operasyon gerçekleştirildiğini, yine 2017 ‘de PKK’ya yönelik 60 binin üzerinde operasyon düzenlendiğini ifade etti. Bakan Soylu, 2018 sonu itibarıyla bu sayının 104 binin üzerine çıktığını kaydetti.

Editör: TE Bilisim