PKK, DHKP/C gibi diğer terör örgütleriyle kol kola giren FETÖ’nün hücrelerine düzenlenen operasyonda ele geçirilen çok sayıda “Sarı Yelek” örgütün yeni kaos planını deşifreetti.

Fırat’ın doğusuna operasyon hazırlığı açıklamasının ardından, Türkiye’nin huzurunu bozmak isteyen, kirli işbirliğine soyunan terör örgütü mensupları veya sempatizanları harekete geçti. Çeşitli sosyal medya hesaplarını kullanan terör işbirlikçileri, Türkiye’nin huzurunun karşısında olan başta PKK, FETÖ, MLKP, DHKP/C gibi terör örgütleri sempatizanlarını, “Sarı Yelek” giyerek, sokaklarda eylem yapmaya çağırıyor. Sosyal medyada son olarak, “Her Yer direniş! Her yer Taksim!” yazılarıyla 13 Ocak 2019 saat 16.00’da Taksim Meydanı’nda bir kaos ortamı çağrısında bulunan terör sevicilerin, bu kez sarı yelekli eylem hazırlığı yaptığı anlaşıldı.

FETÖ HAZIRLIK YAPIYOR

Bursa’da gerçekleştirilen bir operasyon, Türkiye’nin kaos ortamına sürüklenmesini hedefleyen FETÖ’nün ülkeyi ele geçirme hırsından vazgeçmeyerek sinsi planlarını yeniden devreye soktuğunu gösterdi. Öyle ki yurt içinde ve dışında birçok operasyonla faaliyetleri kısıtlanan örgütün halen hücre evlerinde saklanan mensuplarının, sokak eylemlerine hazırlandığını ortaya çıktı.

Polis, Bursa’da FETÖ’nün “gaybubet evi” olarak bilinen 28 hücre evine operasyon düzenledi. Operasyonda, Edirne’den ihraç edilen firari bir savcı, örgütün emniyet ve asker imamları ile bölge sorumlularının da aralarında bulunduğu, Bursa ve bazı illerde yürütülen soruşturmalarda aranan 22 kişi gözaltına alındı.

“SARI YELEK” STOKU

Şüpheliler, cep telefonu, hafıza kartı ve flaş bellekleri pencereden attıkları ileri sürülen operasyonlarda adreslerden birinde yapılan aramalarda Avrupa’da yapılan sokak eylemlerinde kullanılanlara benzer 19 sarı ve 9 kırmızı yelek ele geçirildi. Üstelik bu yeleklerin yeni alınmış olduğu belirlendi.

Evlerde ayrıca tencere ve kâğıt mendil poşetlerinin içine gizlenmiş 90 bin lira, 8 bin 825 dolar ile bin 250 euro para ve sahte kimlikler ele geçirildi. Dahası örgüt evlerinde, örgüt elebaşı Feto’nun örgüt mensuplarının gözaltına alındıkları sırada nasıl davranacaklarına ilişkin talimatları da bulundu.

Editör: TE Bilisim