Akşam yemeklerinde ”bugün ne pişirsem” sıkıntısı çeken ev hanımları farklı ve lezzetli tarifler arıyor. Her gün internet ortamında yeni yemek tarifleri arayan vatandaşların karşısına en çok çıkan lezzetlerden biri de rozbif. Peki, Rozbif nedir? Rozbif nasıl yapılır? İşte tarifi…

Rozbif Tarifi İçin Malzemeler

Dana Bonfile

Tane karabiber

Tuz

Taze kekik ya da biberiye

13 yemek kaşığı Zeytinyağı

Rozbif Tarifi Yapılışı

Karabiberi iri taneler kalacak şekilde havanda dövün.Kekik veya biberiye yapraklarını dallarından ayırıp bıçak darbeleriyle küçültün. (Sadece karabiber de kullanabilirsiniz)Bu baharat karışımına Tuz ekleyin ve düz ve geniş bir tabağa alın.

Bütün olarak aldığımız bonfileye bu karışımın tamamını bulayın.

Pişirme:

Döküm veya teflon tavayı iyice ısıtıp zeytinyağını koyalım. Eti pişirirken çok fazla duman çıkıyor, yanıyor diye endişelenmeyin yüksek ateşte pişmesi gerekiyor. Etimizin dış çevresini eşit şekilde pişirelim (Mühürleyelim).Alüminyum folyonun üzerine yağlı kağıt serip etimizi Boşluk kalmayacak şekilde sıkıca saralım. 250 derecelik Fırında 20 dk pişirelim. Biraz sıcağı geçtikten sonra Hiç açmadan buzdolabına 1 gece dinlenmeye bırakalım. Ertesi gün derin dondurucuya alıp yarı donmuş bir hal alınca çıkarıp incecik dilimleyelim.Sandwiçlerin içinde ya da meze olarak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Editör: TE Bilisim