Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Ankara 6. İl Olağan Kongresinde konuştu.

“İstiklalimizi tehdit edeni ezer geçeriz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize dostluk gösterene yüreğimiz de kollarımız da açıktır. Bize husumet besleyenin, istiklalimizi ve istikbalimizi tehdit edenin ise ne kimliğine ne cesametine bakarız. Allah’ın yardımı, milletimizin cesareti, dostlarımızın duasıyla da ezer geçeriz, hiç bu işin şakası yok.” ifadelerini kullandı.

“İki Sabri tanıdım”

“FETÖ’nün hain işgal girişiminde 251 şehit, 2193 gazi FETO denilen alçağa bu ülkeyi dar etti” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün akşam bir gazimizin evine gittim. Gazimiz 15 Temmuz Köprüsü’nde silahlı bir yaklaşımla bu alçaklar tarafından vurulmuş. 32 yaşında bir genç kardeşimiz. 46 kez şu ana kadar ameliyat olmuş. Şimdi salı günü ayağını dizden alta kesecekler. Dediler ki, artık başka çaremiz yok. 2 Sabri tanıdım. Biri bu, ayağı kesiliyor. Diğeri de kendini tankın altına atan Sabri. Böyle gençlerimiz olduktan sonra birileri diyor ki, gençlik şöyle gençlik böyle. Bu rüzgar kimi zaman meltem olur eser, kimi zaman fırtına olur yıkar geçer.” diye konuştu.

“Asıl sahada ne olup bittiğine bakarız”

Güney sınırlarımızda oluşturulmak istenen terör koridoruna, PYD/PKK’lı teröristleri silahlandırarak destek veren ABD’ye mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz asıl neticeye bakarız. Asıl sahada ne olup bittiğine bakarız. Hem müzakere ederiz hem de sahadaki operasyonları sürdürürüz. Bizim hiçbir talebimiz meşruiyet sınırları dışında değildir. Kendine çeki düzen vermesi, eksiklerini tamamlayıp yanlışlarını düzeltmesi gerekenler karşımızdakilerdir. Asıl hedeflerimizden, beklentilerimizden verecek en küçük bir tavizimiz yoktur. Türkiye olarak kimsenin hakkına girmedik ki geri adım atalım.” ifadelerini kullandı.

“Kendi göbeğimizi kesmek zorundayız”

Obama döneminde Zeytinlik harekatı olarak değerlendirilen sürecin defalarca konuşulduğunun altını çizen Erdoğan, verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade etti.

PYD/PKK’lı teröristler tarafından Kilis ve Reyhanlı’ya yapılan saldırılar sonucu 100’e yakın şehidimiz olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Artık dedik ki bitti bu iş. Verilen sözler yerine getirilmedi, arkamızdan işler çevrildi. Önce bu yanlışları düzeltecekler ki, bizden söz istesinler. Olmayınca biz bir gece ansızın oraya girdik. Bizim oralarda hevesimiz yok, yeter ki sahipleri gelsin orada otursun.” dedi.

“Bunları açtıkları çukurlara gömeceğiz dedik”

DAEŞ, PKK ve PYD’li teröristlerin birçoğunun açtıkları çukurlara gömülmeye başladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ” Biz ne dedik, bunları açtıkları çukurlara gömeceğiz dedik. Gömmeye de devam edeceğiz. Ya buraları bırakıp gidecekler ya da silahları gömecekler.” dedi.

“Terör örgütleri desteklenmekten vazgeçilsin”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin gündemindeki meselelerini diplomasi yönüyle çözmekten yana olduğunu ifade ederek, “Terör örgütleri desteklenmekten vazgeçilsin. Biz ABD’ye dedik ki, gel Rakka’ya beraber girelim. Stratejik ortağız ama unutmayın terör örgütü PYD, YPG ile beraber hareket ederseniz bir terör örgütü bir başka terör örgütüyle beraber yok edilmez. Tarih sizi bununla anacaktır dedik kendilerine. Onlara teslim edilen binlerce kamyon ve uçak dolusu silahlar verilen eğitimler inkar edilmesin. Bu politikadan da vazgeçilsin. Hepsi artık kaydımızda.  Son yıllarda ülkemiz üzerinde o kadar çok oyun oynandı ki, anlatmakla bitmez. Türkiye’nin toprak bütünlüğü mü zarar gördü, hayır. Güvenlik hatlarımızı sınırlarımız ötesine taşıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Müttefik dediklerimiz teröristlere silah vermeye devam ediyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim müttefik diye baktıklarımız bunlara her tür silahı verdiler. Hala veriyorlar. Konuştuğumuz zaman da biz bu tür silahları vermiyoruz diyorlar. Yapmayın, biliyoruz.”

Erdoğan ile Bahçeli bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre sonrası MHP lider Bahçeli ile seçim itifakları üzerine yapılan çalışmaları görüşmek üzere bir araya geleceğini söyledi.

 

Editör: TE Bilisim