İbrahim Seçkin Talaş / Diriliş Postası 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Diriliş Postası Ankara Temsilciliği’ni ziyaret etti. Ankara Temsilcisi Hasan Taşkın’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Destici, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs hakkında yaptığı açıklamayı, ‘Din savaşlarının fitilini ateşler’ şeklinde yorumladı.

Kararı şiddetle kınadığını ve reddettiğini kaydeden Destici, “Kudüs üç dinin de kutsal mekanıdır. Bu karar barışı zedeler. İslam dini orada diğer dinlere karşı hoşgörü ve saygı içerisindedir ancak bu kararla birlikte İslam ülkeleri yumruk gibi olmalı ve karara karşı çıkmalıdır. Yahudi lobileri ve ABD çıkarlarına hizmet eden bu kararın karşısındayız. Filistinli kardeşlerimizin sonuna kadar yanındayız” değerlendirmesinde bulundu.

SEÇİM BARAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan ziyaretine ilişkin detayları anlatan Destici, “Bugüne kadar yönetimde istikrara kurban edilen temsilde adaletin sağlanması için seçim barajı kaldırılmalıdır. Cumhurbaşkanı ve AK Parti buna soğuk değildir” dedi.

ABD’nin Rıza Sarraf Davası üzerinden Türkiye’yi diz çöktürme planının olduğunun altını çizen Destici, “ Davanın alt yapısını FETÖ ile sıcak ilişki kurarak hazırladıkları ortadadır. Rıza Sarraf davası Türkiye’ye olan hasmane tutumun neticesidir. Bu dava hukuki değil siyasidir” dedi.

Destici, ABD’nin Türkiye’ye karşı kör ve sağır kaldığına dikkat çekti.

HÜKÜMETE DESTEK

Türkiye’nin terörle mücadelesini muazzam bir şekilde sürdürdüğünü aktaran Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları görüşmeyi bu açıdan da ‘faydalı’ olarak değerlendirdi.

BBP lideri, devletin terörle mücadele hususunda daima yanında olduklarını belirterek, sözlerini tamamladı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Diriliş Postası Ankara Temsilciliği’ni ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim