Diriliş Postası Muhabiri Batuhan Gülşah/Atina

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile ziyareti, Türkiye düşmanlarının buluşma noktası olmuştu. Firardaki FETÖ teröristleri, YPG/PKK unsurları, HDP temsilcileri, Ermeni ve Yunan lobilerinin güçlerini birleştirmesiyle Erdoğan karşıtı gösteriler düzenlendi, Türkiye karşıtı algı operasyonu yapılmaya çalışıldı.

PKK PROPAGANDASI YAPTILAR

Bazı protestocular, Ankara’nın hakkında kırmızı bültenle arama çıkardığı YPG lideri terörist Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin’in resmi bulunan tişörtlerini giydi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trump tarafından “Eski dost” diye nitelenmesi, sıcak bir karşılamayla Beyaz Saray’a kabul edilmesi, içlerindeki dindirilemez Türkiye nefretinin bilinçlerini ele geçirmesi sonucu herkesin ve her şeyin Türkiye’ye düşman olduğunu zanneden Şer İttifakı tarafından hayal kırıklığıyla karşılandı.

BASIN HAYAL KIRIKLIĞI İÇİNDE!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trump ile yaptığı görüşme ABD ve dünya basınında geniş yer buldu. Özellikle Amerikan basını, Trump’ın Erdoğan karşısında “etkisiz” kaldığına vurgu yaparken, Erdoğan’ın bu şekilde ağırlanmasının kabul edilemez olduğu yazıldı.

CNN Televizyonundaki haberde Trump’ın Erdoğan için kullandığı “Onun büyük bir hayranıyım” ifadesine atıf yapılarak “Bazı Amerikalı parlamenterlerin bu görüşmeden beklediği karşılama bu değildi” denildi.

“PATRON KİM?”

CNN’in Beyaz Saray muhabiri olan Kevin Liptak, imzalı yazıda, ABD Başkanı Trump’ın güçlü liderlerle gösterdiği yakınlık konusunda örnekler yer aldı. Yazıdaki en dikkat çekici ifade ise “Ancak hiçbir lider, Erdoğan kadar, Trump’tan istediğini elde edemedi” oldu.

Alman basını da ziyareti mercek altına aldı. Spiegel Online, “Patron Kim?” başlığıyla yayımladığı analizde, “Sanki dünyanın en güçlü ülkesinin başkanı Trump değil de Erdoğan” yorumunda bulundu. Dünya basınında söz konusu ikili görüşmeye en büyük ilgiyi gösteren ülke ise Yunanistan oldu. ABD’deki Yunan muhabirleri, Erdoğan-Trump görüşmesinden yaklaşık 1 hafta önce konuyla ilgili haber bombardımanına başlamıştı.

YUNAN BASININDA GÜLEN’E ÖZEL İLGİ

Erdoğan’ın sıcak bir şekilde karşılanması Yunan medyasında da hayal kırıklığı doğurdu. Ülkenin en büyük özel kanallarından ANT1, “Böylesine tartışmalı bir isim (Erdoğan) için bu kadar şaşalı karşılama öfke oluşturdu” denildi. Ana akım Yunan medyası, FETÖ lideri Fethullah Gülen’in iadesi ve Türkiye’nin F-35 uçakları alması ihtimaliyle ilgili detaylara geniş yer verdi. Nitekim 15 Temmuz sonrası Yunanistan’a kaçan FETÖ ve diğer terör örgütü mensuplarının sayısı 30 bin olarak tahmin ediliyor. Sıcak bir görüşmeye rağmen aradaki anlaşmazlıkların (Gülen meselesi, Mazlum Kobani’nin iadesi, F-35 jetleri ve Rusya’dan alınan S-400 savunma sistemleri) çözülemediğine vurgu yapıldı. Reuters haber ajansı da bu yönde bir analiz yazısı yayınladı.

“UTANMAZ TRUMP” BİLE DEDİLER

Türkiye düşmanı ırkçı kanat ise, Trump’a ateş püskürdü. Irkçı sitelerden HellasJournal, “Erdoğan’ı utanmadan göklere çıkardı” ifadeleriyle ABD Başkanı’nı hedef aldı. “Tayyip’i öve öve bitiremedi, bu da yetmezmiş gibi F-35 alabileceklerini ima etti” eklemesi yapıldı. Söz konusu site, Şer İttifakı’nın gösterilerini Yunan medyasında en kapsamlı olarak paylaşan kurum olarak dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim