Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tamı tamına bin 44 gün sonra partisinin TBMM’deki Grup Toplantısı’na katıldı. Erdoğan, duygu dolu sahnelerin yaşandığı, tarihi mesajların verildiği toplantıda FETÖ’ye kol kanat geren, saraylarda saklayan ülkelere mesaj gönderdi. İstanbul ve Ankara’da FETÖ -15 Temmuz ana davalarının başladığı hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlerin ve gazilerin haklarının yenmesine izin verilmeyeceğini, hainlerden hesap sorulacağını ifade ederek, “Bu duruşmalarla birlikte bizler tabii, tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin ailelerine inşallah bu mahkeme kararlarıyla, bir defa hakların, iadeiitibarların sağlanmasını temin edeceğiz. Aynı zamanda da dünyada bunları korumaya kalkan ülkelere ‘Daha ne istiyorsunuz, buyurun size yargı kararları’ deyip bunları da onların önüne koyacağız” dedi.

Teröristlere kavuk açmanın müttefiklik ilişkilerine sığmayacağını, terörle mücadeleyi akamete uğratacağını kaydeden Erdoğan, şunları kaydetti: “Dünyaya sesleniyorum buradan. Eğer sizler iadeiitibara yardımcı olmazsanız, bilesiniz ki yarın birgün sizlerin de bizim elimize düşenleriniz olduğu zaman istediğinizde bunları bizden alamayacaksınız. Bunu bilin. Çünkü terörle mücadele lokal değildir, mevzi değildir. Terörle mücadele uluslararası bir mutabakatın uygulamasıdır. Uluslararası bu mücadeleyi vereceksek, biz de sizden bizim ülkemize ait, ki bunları inşallah vatandaşlıktan da çıkaracağız, bunları süratle bize iade etmenizi istiyoruz. Ettiniz ettiniz, etmediğiniz takdirde kusura bakmayın, ‘men dakka dukka’. Biz de bunları yaparız.”

2019’U İŞARET ETTİ

Erdoğan, ayrıca partisinde yapacağı değişiklikleri de anlattı. Teşkilatta yorulanların bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı, kadrolarda büyük değişim olacağının sinyalini vererek, “Bu yıl sonuna kadar il, ilçe, belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyecek, yeniden gözden geçireceğiz. Çünkü ortada bir metal yoğunluğu var, bunu aşmamız lazım. Onun için de çok daha dinamik, çok daha gayretkeş ekiplerle inşallah 2019’a hazırlanmamız gerekiyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim