Firari casus Dündar’ın, FETÖ’nün MİT TIR’ları ihanetine ilişkin manşeti ile CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, firari terörist Dumanlı’yla yaptığı görüşmenin arasındaki kısa zaman zarfı “Asıl kurye Kılıçdaroğlu mu? Berberoğlu’nun konuşmaması için mi yürüyor?” sorularını akıllara getirirken, Berberoğlu’nun ifadeleri düğümü çözecek.

17-25 Aralık 2013’te düzmece belgeler, montaj kasetlerle hükümete hukuk darbesi yapmaya kalkan Fetullahçı Terör  Örgütü, 19 Ocak 2014’te Türkiye’ye tarihinin en büyük uluslararası kumpasını kurmuştu. Hain teröristler Türkmenlere yardım götüren MİT TIR’larını Adana’da durdurmuş,  daha sonra medya ve siyaset ayağı ile hain operasyonu “DAEŞ’e giden silahlar yakalandı” şeklinde servis ettirdiler, propaganda yaptılar. FETÖ ve ortaklarının amacı Türkiye’yi terör devleti ilan ettirip, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Lahey’de yargılamaktı, bugün hala CHP’li vekiller bunun için veriyor. FETÖ’nün MİT TIR’ları ihanetinin medya ayağını 29 Mayıs 2015’te, 7 Haziran seçimlerinden 1 hafta önce “İşte Erdoğan’ın yok dediği silahlar” şeklindeki alçak manşeti atan Can Dündar ve gazetesi Cumhuriyet olmuştu. Firari casus, Alman  beslemesi Can Dündar,  kaçmadan önce kaldığı cezaevinde yazdığı  “Tutuklandık” isimli kitabında kendisine alçak habere ilişkin belgeleri veren kişiyi  “Solcu bir vekil 27 Mayıs’ta getirdi” şeklinde tasvir etmişti.   

Casusluktan tutuklandı

Dündar’ın tanımının ardından FETÖ’nün solcu vekilinin CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu olduğunun anlaşılması uzun sürmedi.  Hatta Enis Berberoğlu da 8 Mayıs 2016’da  “Siyasetçi ve eski bir gazeteci sıfatıyla bu haberin tüm sorumluluğunu üstlenmeye hazırım” açıklamasıyla suçunu adeta üstlenmişti. Aynı zamanda, HTS kayıtları, telefonunun sinyal aldığı noktalarda Dündar-Berberoğlu alışverişini belgelemişti. Bu doğrultuda CHP İstanbul Milletvekili Berberoğlu,  İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “ Casusluk” yaptığı gerekçesiyle 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak, Maltepe Cezaevine gönderilmişti.

11 gün önceki sır görüşme

Kamuoyunun merak ettiği nokta ise Berberoğlu’nun belgeleri nasıl temin ettiği. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, FETÖ’nün gazetesi Zaman’ın başındaki firari vatan haini Ekrem Dumanlı ile yaptığı görüşmeyle, Dündar’ın attığı ihanet manşeti arasında sadece 11 gün olması. Kılıçdaroğlu’nun 18 Mayıs’ta Ekrem Dumanlı’yla yaptığı görüşmede MİT TIR’ları ihanetine ilişkin belgeleri aldığı, Berberoğlu’nu kurye yaparak Can Dündar’a ulaştırdığı kuvvetli ihmallerin başında geliyor.

Şüpheler arttı

Diğer yandan FETÖ’nün 15 Temmuz işgal  girişiminde Yeşilköy Havalimanı’nda darbeci katillerle pazarlık yapıp Bakırköy’e kaçan,  demeçleriyle şehitlerin kemiklerini sızlatan Kılıçdaroğlu’nun, Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından apar topar, “Adalet” yürüyüşlerini başlatması telaşının boyutunu gösterirken üzerindeki şüpheleri de artırdı.

Cevap ver Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu’nun hamleleri sonrası şu sorular daha da bir anlam kazandı; “Ekrem Dumanlı ile ne görüştünüz? Görüşmediniz de siyasi ittifak sağlamak dışında MİT TIR’ları ihanetini de konuştunuz mu? Erdoğan’ı kumpasla Lahey’de yargılatma planları yaptınız mı? Firari alçak Dumanlı size belgeler verdi mi? Ana FETÖ kuryesi siz misiniz? Berberoğlu’na belgeleri siz mi verdiniz?  Neden yürüyüş başlattınız Berberoğlu’nun konuşmasından mı korkuyorsunuz? Berberoğlu’na konuşmaması yönünde baskı yaptınız mı? Yoksa amacınız sadece FETÖ kasetiyle oturduğunu koltuğu korumak mı?”   Karanlık noktalar hem savcıların detaylı araştırmaları aynı zaman Enis Berberoğlu’nun ifadeleriyle aydınlanacak.

Editör: TE Bilisim