Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 15 Temmuz hain işgal girişimi sonrası Yunanistan‘a kaçan FETÖ’cülerin üçüncü bir ülkeye gönderilmesi iddiasına ilişkin, “Türkiye’de hukukun, yargı mekanizmalarının talep ettiği bu teröristlerin iadesini istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Bakan Gül, Ankara Batı Adliyesi’ndeki Adli Görüşme Odalarında (AGO) incelemelerde bulundu, yetkililer tarafından bilgi aldı. Adli Görüşme Odaları’nı önümüzdeki dönemlerde Türkiye’de yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Gül, toplamda 5 bin 271 kişinin adli görüşme odalarından yararlandığını ifade etti.

“BU TERÖRİSTLERİN İADESİNİ İSTİYORUZ”

Adalet Bakanı Gül, Adliye’deki incelemelerinin ardından gazetecilerin sorularının yanıtladı. Bir basın mensubunun, “Yunanistan’da bulunan FETÖ’cülerle ilgili olarak üçüncü bir ülkeye gönderilme çalışmalarının gizliden gizliye yürütüldüğü iddia ediliyor.” sorusu üzerine Gül, şu ifadeleri kullandı:

“Gizliden gizliye yürütülen konular, hukukun konusu olmaz. Bizler alenileşmiş, adli yardımlaşma kapsamındaki konularla ilgileniriz. Elbette bu konularla ilgili biz Türkiye’de hukukun yargı mekanizmalarının talep ettiği bu teröristlerin iadesini istiyoruz. Bu konuda da Türkiye Cumhuriyeti olarak sonuna kadar takipçisi olacağız.”

“TÜM GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Gül, söz konusu iddialara ilişkin ellerinde bilgi olup olmadığının sorulmasına karşılık, “Tüm gelişmeleri ve sonuçları hep beraber devlet ve hükümet olarak takip ediyoruz.” yanıtını verdi.

Editör: TE Bilisim