AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Ağrı mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Türkiye’de ve bölgemizde emperyal güçlerin bir oyun planı olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, bu oyun planında Kürtlerin kanıyla, canıyla bir devlet kurmaya çalıştıklarına dikkati çekti. Yıldırım, “Ama onlar şunu bilmiyorlar; bu topraklarda Kürt de Türk de kardeştir, beraberdir, birliktedir, onlara göz diken de kalleştir.” ifadelerini kullandı.

BU MİLLETİN KARDEŞLİĞİNİ VE BİRLİĞİNİ BOZAMAZLAR

Başbakan Yıldırım, emperyalist çetelere ve taşeron örgütlerine meydan okuyarak, “Ne PKK ne FETÖ ne DEAŞ bize bir şey yapamaz, bu milletin birliğini, kardeşliğini bozamaz.” dedi.

ONLAR TALİMATI KANDİL’DEN ALIYORLAR

Güneydoğu’daki hendek olaylarının sorumlusu, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi eleştiren Başbakan Yıldırım, “HDP’nin Kürtlere verdiği zararın haddi hesabı yok. Bunlar siyasi parti olamadı. Bunlar PKK terör örgütünün esaretinden kurtulamadılar. Sizlerden Kürt kardeşlerimden oy alıyorlar talimatı Kandil’den alıyorlar. İradeleri kendi ellerinde değil.” dedi.

BİZİM BOŞ VAATLERLE YALANLA DOLANLA İŞİMİZ OLMAZ

24 Haziran seçimlerine de değinen Başbakan Yıldırım, ilk kez milletvekili seçimiyle Cumhurbaşkanı seçiminin aynı gün yapılacağını belirtti. Başbakan Yıldırım,Yıkım İttifakı’nın cumhurbaşkanı adaylarının verdiği skandal vaatleri eleştirdi, “Cumhurbaşkanı sizden yetkiyi alınca hükümetini kuracak. Kars’ın güçlü Meclis’te güçlü bir şekilde vekillerini gönderecek mi? Varsın diğer Cumhurbaşkanı adayları boş boş konuşsun. Boş vaatlerde yalanla dolanla iş olmaz.” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim