Ömür boyu hapis cezası verilenler arasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişimini planlayan ve timi yöneten eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Özel Kuvvetler ekibinin başındaki eski binbaşı Şükrü Seymen, Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timinin başındaki eski binbaşı Taner Berber ve FETÖ’nün “Çiğli üs imamı” olarak anılan eski başçavuş Zekeriya Kuzu da bulunuyor.

Darbe girişimi davalarının yanı sıra cuntacılara direnmek isteyen polisleri engelledikleri ve halkın direncini kırdıkları iddia edilen sanıkların yargılandığı bazı dosyalarda da ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası kararları çıktı.

İLK KARAR ERZURUM’DA

Erzurum’daki davada, darbecilerin sözde “sıkıyönetim komutanları atama listesi”nde adı “Erzurum Sıkıyönetim Komutanı” olarak geçen dönemin Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı kurmay albay Murat Koçak ve eski Harekat ve Asayiş Şube Müdürü kurmay binbaşı Murat Yılmaz “anayasal düzeni ihlale teşebbüs” suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın işgal girişimine ilişkin davada, sanıklardan 4’ü ağırlaştırılmış müebbet, 11’i ise müebbet hapisle cezalandırıldı.

KUMPAS DAVASI SONUÇLANDI

“Tahşiyeciler grubuna” kumpas kurduğu gerekçesiyle aralarında örgüt elebaşı Gülen ile kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 23’ü tutuklu 33 sanık hakkında açılan davada karar çıktı.

Sanıklar Gülen ve eski emniyet müdürü Mutlu Ekizoğlu’nun dosyalarının ifadeleri alınamadığı için ayrılırken, Hidayet Karaca 31 yıl, Ali Fuat Yılmazer 16 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Aralarında eski emniyet müdürleri Yurt Atayün, Ömer Köse ve Tufan Ergüder’in de bulunduğu 19 sanığa da değişen hapis cezaları verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul da 10 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı.

Editör: TE Bilisim