AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret davası açtı. Elitaş’ın avukatı Mehmet Savruk’un açtığı davanın dilekçesinde, Kılıçdaroğlu’nun, 20 Mart 2018’de partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, yasama ve yargı erki temsilcilerini büyük bir zan altında bırakıldığı gibi Elitaş’ın, kişilik haklarına da ağır bir saldırı teşkil ettiği ifade edildi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında, Elitaş’ın kişilik haklarına da ağır bir saldırı teşkil ettiği gerekçesiyle Kayseri 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde Kılıçdaroğlu’na 100 bin liralık manevi tazminat davası açıldı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, 20 Mart 2018 tarihli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın açıklamalarından yola çıkarak, “FETÖ davası nedeniyle parası olan, dayısı olan serbest kalıyor. Arada bir, birilerinin demek ki vicdanı rahat etmiyor. Şamil Tayyar diyor ki ‘Gaziantep’te çok ciddi FETÖ borsası var.’ Git, Kayseri’ye de bak. Kayseri’de de var. Sanki biz bilmiyor muyuz? Elitaş’a sorun, kimi nasıl çıkardı? Milyon dolarlar dönüyor.” demişti.

Editör: TE Bilisim