İP Sözcüsü Çıray ise Akşener’i ikna edeceklerini, başka adaylarının olmadığını dile getirdi. Akşener’in sürpriz kararının perde arkası hala puslu.

Sabri İşbilen/Yorum Haber

İP’te geçtiğimiz hafta yapılan Afyonkarahisar çalıştayda çıkan kavga ve bunun sonucu olarak doğan olağanüstü kurultay süreci ile ilgili olarak yaşanan tartışmalar, alevlenerek devam ediyor. Parti kurmaylarının yeniden genel başkan olması için üzerinde baskı kurduğu Meral Akşener, geri adım atmadı.

Akşener, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında İP’te yeni bir yönetimin daha başarılı olacağına dikkati çekerek, “Kurultayımızda aday olmama konusundaki kararım kesindir.

Partimizin yoluna yeni bir yönetimle devam etmesinin, hem partimizin kurumsallaşma sürecini tamamlayabilmesi hem de önümüzdeki yerel seçimlerde geleceğinden emin olduğum başarılı sonuçlar için önemli bir ilk adım olduğu kanaatindeyim” dedi ve seçilecek yeni kişiye de başarılar diledi.

İKNA EDECEĞİZ

Akşener’in yeniden genel başkanlığa kapıyı kapatan açıklamasına karşın İP’lilerin umudu tükenmiş değil. Akşener’in açıklamalarını değerlendiren İP Parti Sözcüsü Aytun Çıray, “İkna edeceğiz başka adayımız yok” dedi.

Musavvat Dervişoğlu da, “Biz onu ikna edeceğiz” diye konuştu. Partide genel başkan adaylığı konusunda Koray Aydın ismi üzerinde uzlaşı olmadığını, Akşener sonrası için çekişmelerin yaşandığı gözlendi.

BAŞBAKAN OLACAKTI

En çok merak edilen konu ise Meral Akşener’in neden ani şekilde siyasi kariyerine son verdiği.

FETÖ’nün MHP’yi ele geçirme planında başrol oynayan, asrın ihanetinin yaşandığı 15 Temmuz işgal girişimi öncesinde “Ayın 15’inden sonra işler değişecek. Ben başbakan olacağım” diyerek yola çıkan Meral Akşener, Batı medyasının da yıldızıydı. İngilizler Demir Lady olarak parlattığı Akşener’in Erdoğan’a karşı kazanabilecek tek isim olduğu algısın oynamıştı. Almanlar da Akşener’e bel bağlamıştı. Akşener’e en büyük desteği verense FETÖ oldu. Ancak Akşener için rüzgar Muharrem İnce’nin aday olmasıyla tersine döndü. Süreç sonunda Akşener, beklentilerin aksine yüzde 7,3 ile yüzde 9,9 oy alan partisinin bile gerisinde kalarak destekçilerinde hayal kırıklığı yarattı.

BATI DESTEĞİNİ KESTİ

Ankara kulislerinde Akşener’in kongre hamlesinde yatan sebepler arasında iki başlık ön plana çıkmış durumda. İlk senaryoya göre Akşener’e siyasi ve ekonomik destek verenler artık İP liderinin arkasında değil. 24 Haziran seçimlerinden sonra batı medyasına tek sütuna haber olamayan Akşener’den işgalci terör örgütü FETÖ bile umudunu kesti.

Ayrıca Erdoğan’sız Türkiye isteyen Batı’nın bu planın hayata geçmemesinde çatı adaylığa karşı çıkan Akşener’in etkili olduğu görüşünü savunduğu ve Akşener’i günah keçisi ilan ettiği sıkça konuşuluyor.

TASFİYE OPERASYONU MU?

Kulaktan kulağa konuşulan bir diğer detay ise 24 Haziran seçimlerindeki hezimet sonrası muhaliflerin ağır eleştirilerine maruz kalan Meral Akşener’in, genel başkanlık için rakip olarak gördüğü Koray Aydın ve Ümit Özdağ’ı tasfiye etmek amacıya kongre ve aday olmama kartını oynadığı da dillendiriliyor.

Editör: TE Bilisim